14-годишен наш талант в сноуборда замина на лагер в Австрия


14-годишен наш талант в сноуборда замина на лагер в Австрия
Снимка: Getty Images/Guliver

1295 0

Една от големите надежди на българския сноуборд 14-годишният състезател на СК Пампорово, Камен Петров замина на триседмичен подготвителен лагер в Стубай, Австрия. От новия сезон младият пловдивчанин ще се състезава в Световния сноуборд тур, в по-горна възрастова група, тази при юношите.

В Австрия, заедно с Камен, замина и словенската сноуборд звезда Альоша Кривец (ЙоЙо), който ще бъде личният треньор на Камен, по време на този етап от подготовката. Словенският про-сноуборд състезател е специалист в слоупстайла и изключително стилен в изпълнението на различните елементи, както на скоковете, така и на рейловете, пише БГНЕС.

В Пампорово, от няколко години, със собствени средства, се развива отбор по сноуборд, който активно се състезава в Световния сноуборд тур за младежи, като миналата година Камен Петров спечели два от стартовете, в Румъния и в Гърция. От предстоящия сезон, освен младежкия тур, Камен ще се включи и в поне два от мъжките старта на Световния сноуборд тур, въпреки това е едва 14-годишен.

Първият старт от сезона е в началото на декември, на глетчера Дахщайн в Австрия, а младежкият тур започва в началото на януари със силното състезание в Лаакс, Швейцария, следвано от състезанието в Ливиньо, Италия.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички