След ЦСКА: Дея нокаутира и Левски и грабна първата Купа в историята си (СНИМКИ)


След ЦСКА: Дея нокаутира и Левски и грабна първата Купа в историята си (СНИМКИ)
Снимка: Yulian Todorov / LAP.bg

1264 0

Дея е новият носител на Купата на България по волейбол. Бургаският тим стигна до първия трофей в историята си след категоричен успех над Левски в големия финал на турнира.

Само ден, след като Дея отстрани ЦСКА след драматичен обрат в полуфиналите, тимът, воден от Франческо Кадеду, се разправи и с друг от фаворитите в лицето на Левски, за да стъпи на върха за първи път в историята си.

Как се разви двубоят?

Майкон Морейра направи мощен пробив в центъра, като по този начин Левски първи излезе напред с 1:0. Въпреки че "сините" увеличиха преднината си до 5:3, отборът на Дея изравни за 5:5, а след това и поведе с 9:6. След ожесточена битка, Левски отново излезе напред с 15:14, благодарение на силни атаки от Венислав Антов. Размяната на точки продължи и въпреки устойчивата си офанзива, "сините" загубиха първата част с 20:25. 

Втората започна с преднина за Левски, а под светлините на прожекторите бяха Светослав Гоцев и Майкон Морейра, които продължиха с мощни атаки. Николай Николов помогна на Дея да стигне до 7:7, но Левски бързо възстанови преднината си. "Сините" демонстрираха сила в блокадите и атаките си. Въпреки прекъсването, взето от Франческо Кадеду за Дея, Левски завърши успешно втората част с 25:18.

Още рано в третата част Левски взе удобна преднина. Дея обаче бързо отговори и осъществи обрат, благодарение на техническите атаки на Николай Учиков и блокадите на Теодор Тодоров. Владимир Гърков за Левски се опита да навакса със силни отигравания в нападение, но Дея запази своята преднина, печелейки третата част с 25:18.

Бургазлии започнаха по-силно четвъртата част. Една от звездите на тима - Георги Братоев, редом с Николай Николов впечатлиха с блокади и атаки. Николай Учиков също демонстрира силна игра за Дея. "Сините" непрестанно опитваха да обърнат нещата в своя полза, но без особен успех. Бургазлии поведоха с 23:18, а блокаут на Валентин Братоев изведе тима до мачбол при 24:18. Блокада на Николай Николов реши всичко в мача и прати трофея за първи път в историята във витрината на Дея.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички