Левски отново надигра и победи ЦСКА, на победа е от титлата


Левски отново надигра и победи ЦСКА, на победа е от титлата
Снимка: Lap.bg

1122 0

Левски победи ЦСКА с 3:1 гейма  във втората финална среща във волейболната Суперлига на България. Това е втори успех за отбора на Николай Желязков само за няколко дни и шеста поредна победа срещу големия си съперник.  Така Левски води на ЦСКА с 2-0 победи във финалната серия, а се играе се до 3 успеха от 5 мача, като в петък "сините" може да ликуват.

Възпитаниците на Александър Попов бяха близо до победата в първия финал, която се игра в събота в зала "Левски София", след като поведоха с 2:0 гейма, но в крайна сметка загубиха с 2:3. В днешния сблъсък бяха подкрепяни от феновете си през цялото време.

Най-резултатен за Левски бе Венислав Антов с 16 точки, а Владимир Гърков прибави 15. Светослав Гоцев завърши с 11 точки. За ЦСКА над всички с 24 точки бе Страхиня Бързакович, а влезлият като резерва Хорхе Гарсия добави още 11.

Още: ВК ЦСКА обясни защо само 700 билети се продават за финала с ВК Левски

Левски с втори пореден успех срещу ЦСКА

В първия гейм "сините" водеха почти през цялото време, като само в един момент леко изоставаха в края, но бързо изравниха и успяха да увеличат преднината в заключителната част, затваряйки на 25:20.

Вторият гейм бе по-оспорван, като двата тима сменяваха водачеството, но отборът на Николай Желязков поведе със 17:12. След прекъсване от Попов последваха силни минути за домакините, а завършекът на гейма бе много оспорван. В крайна сметка Алехандро Торо атакува успешно за 29:28, а "синя" блокада донесе успеха на Левски във втората част с 30:28.

В третия гейм ЦСКА определено влезе в ритъм и диктуваше случващото се, като спечели с 25:20.  Домакините започнаха по-добре и в четвъртия гейм, като в средата имаха преднина от четири точки при 17:13. Тогава обаче дойдоха много силни минути за Владимир Гърков, който със сервиса си обърна хода на мача. Точка на спора сложи Алехандро Торо, който с атака от зона на две донесе победата на "сините".

Още: ВК ЦСКА разпродава билетите си за домакинството на Левски във финала

Феновете на ЦСКА ще подкрепят волейболния отбор срещу Левски за титлата

Хърватин провали ЦСКА срещу Левски - Николов обърна във финала от 0:2 гейма

Женският волейболен Левски изравни ЦСКА в полуфиналната серия

В супердерби! Левски излъга ЦСКА след драма за край на редовния сезон във волейболното първенство

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички