Тенисистите от Русия и Беларус може да не бъдат допуснати до "Уимбълдън"


Тенисистите от Русия и Беларус може да не бъдат допуснати до "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images

1364 0

Ръководството на " The All England Club" е готово да лиши от участие в турнира от "Големия шлем" в Лондон всички тенисисти, които представляват Русия и Беларус, съобщава британският вестник "Телеграф". 

Спортният министър на Великобритания вече заяви, че на спортистите от двете държави ще бъде отказано участие на "Уимбълдън", освен ако не дадат гаранции, че не подкрепят руския президент Владимир Путин. Миналата седмица министърът добави, че такива гаранции ще бъдат изисквани под формата на декларация, в която тенисистите ще трябва да напишат, че не получават пари от Путин, Русия или Беларус и че няма да правят коментари в подкрепа на руския президент или двете страни.

Припомняме, че АТП и УТА разрешиха на руски и беларуски тенисисти да се състезават в тура само като неутрални атлети, въпреки че Международният олимпийски комитет поиска пълното изключване на спортистите, заради руската инвазия в Украйна.

Най - известните тенисисти от двете страни, които може да загубят право за участие в турнира, са световния №2 Даниил Медведев, Андрей Рубльов и беларуската тенисистка Виктория Азаренка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички