Саудитска Арабия навлиза в още един спорт


Саудитска Арабия навлиза в още един спорт
Снимка: Getty Images/Guliver

629 0

Освен големите инвестиции във футбола, инвестиционният фонд на Саудитска Арабия (PIF) иска да навлезе и в световния тенис, като вече има план за това. Както пише британският вестник Telegraph, азиатската страна е подготвила оферта от един милиард долара, на която трябва да се отговори най-късно до 90 дни, според която Саудитска Арабия ще спонсорира всички турнири, с изключение на турнирите от Големия шлем при мъжете и жените. Идеята е да се създаде Premium Tour, за който се заговори миналия уикенд в Индиън Уелс.

Холгер Руне вижда себе си още двама като новата "Голяма тройка" в тениса

Саудитците превземат спорта

Освен че инвестира един милиард долара, Саудитска Арабия иска да организира Мастърс турнир, който да се проведе през първата седмица на годината. Гауденци приема предложението, но против е изпълнителният директор на Австралийската тенис асоциация Крейг Тайли, който смята, че това би повлияло на статуса на турнира от Големия шлем в Мелбърн.

Още: Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

В момента има конфликт между двата влиятелни фактора в световния тенис, но имайки предвид финансовата мощ на саудитците, вероятно не е далеч денят, в който всички различия ще бъдат изгладени. Миналия месец беше подписано споразумение с PIF, според което той стана спонсор на световната ранглиста на ATP и мнозина виждат в това само началото на сътрудничество и отваряне на вратите за милиардерите от Близкия изток. Саудитците вече организираха няколко демонстративни мача със солидни парични награди, в които участваха едни от най-добрите световни тенисисти и легенди на този спорт.

Пускат Симона Халеп да играе отново тенис

Фамозно: Григор Димитров изуми света на тениса - държи постижение вече 12 години, скоро няма да приключи

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички