Намери си майстора: Холгер Руне изхвърча след нова тежка битка - най-добрият за 2024-та го би


Намери си майстора: Холгер Руне изхвърча след нова тежка битка - най-добрият за 2024-та го би
Снимка: Getty Images

22012 0

Седмият в света Холгер Руне не успя да мине през трети пореден трисетов сблъсък на турнира в Монте Карло, част от сериите "Мастърс 1000". По-малко от 24 часа след битката с Григор Димитров, която измъкна в двубой, продължил 3 часа и 20 минути, той бе отстранен от Яник Синер.

Вторият в света затвърди превъзходната си форма и остава най-добрият тенисист за 2024 година. Той победи с 2:1 сета (6:4, 6:7(8), 6:3 в отделните части за 2 часа и 42 минути игра), като това бе 23-тата му победа през сезона. В допълнение има само едно поражение.

Яник Синер продължава да бъде феноменален през 2024-та година

Така Синер се превърна в едва четвъртия състезател в Оупън ерата, който неизменно стига полуфиналите във всеки от първите си 5 турнира за годината на ATP - без да е навършил 23 години. Преди него това са правили само:

  • Джими Конърс (1972-1974);
  • Иван Лендъл (1982);
  • Карлос Алкарас (2023).

На полуфиналите в Монте Карло Яник Синер ще срещне Стефанос Циципас, който набира все повече сила. Гъркът отстрани Карен Хачанов на 1/4-финалите, а преди това се справи и с Александър Зверев. Той не загуби сетове срещу тях, като записа чисти победи и над Томас Мартин Ечевери, и над Ласло Джере преди това.

Колкото до дуела срещу Руне - датчанинът записа повече асове - 6 срещу 5, но и повече двойни грешки - 5 срещу 2. Синер обаче имаше по-висок процент вкара първи сервис (59 срещу 53), както и повече точки, спечелени на първи сервис (87% срещу 82%). Превъзходството му бе и при вторите сервиси - 68% спечелени точки срещу 49% за съперника.

Яник Синер би Холгер Руне в Монте Карло

Седмият в света записа повече уинъри в мача - 33 срещу 28, но и доста повече непредизвикани грешки - 23 срещу 11. И двамата се справиха добре при подаванията си, като вторият в света даде само две точки за пробив, но неутрализира и двете, като не допусна нито един пробив. Руне пък се справи с 6 от 8-те открили се точки за пробив пред италианеца.

Именно по един пробив за Синер в първия и в третия сет се оказаха ключови за победата му. Във втората част пробиви нямаше и се стигна до оспорван тайбрек, който отиде за Руне. Напомняме, че датчанинът спечели два тайбрека и срещу Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички