Мощен обрат на Александър Зверев бе засенчен от гневна "тирада" към организаторите


Мощен обрат на Александър Зверев бе засенчен от гневна "тирада" към организаторите
Снимка: Getty Images

1710 0

Александър Зверев постигна обрат срещу испанеца Алехандро Давидович Фокина с 6-7(4), 6-2, 6-1 в Пекин, за да премине към четвъртфинала на турнира в Китай, но мачът му започна едва след полунощ, а това предизвика неговия гняв.

Гневна "тирада" от Зверев

Двубоят между двамата тенисисти приключи в 02:40 сутринта местно време и Зверев не се сдържа в критиките си към длъжностните лица и организаторите след мача.

"Очевидно е доста трудно да се играе до 03:00 сутринта. Не съм сигурен, че беше правилното решение да ни задържат на този корт", каза той след своята победа.

"Мисля, че трябваше да сменим корта. Трябваше да продължим. Има толкова много страхотни кортове на стадиона. Толкова много възможности, където можехме да играем. Не съм сигурен, че трябваше да чакаме до полунощ, за да започнем", добави още германецът.

Предходните мачове на корта продължиха по-дълго и именно това бе причината Зверев и Фокина да започнат в толкова късно в Пекин.

Причината за "тирадата" на Зверев бе фактът, че той няма да има достатъчно време за почивка преди следващия си сблъсък в надпреварата. В същото време, световният номер "7" го очакват още няколко турнира, включително и финалите на ATP по-късно през 2023-а.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Мария Шарапова посочи кой е любимият ѝ тенисист - Григор ли е това?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички