Григор: Щастлив съм, не е лесно срещу такъв коварен съперник в първи мач


Григор: Щастлив съм, не е лесно срещу такъв коварен съперник в първи мач
Снимка: GettyImages

2061 0

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, изрази задоволството си от постигнатата победа във втори кръг на Мастърса в Рим. Той надви с 2:0 японеца Йошихито Нишиока и ще играе в трети кръг.

За успеха срещу японеца

"Както виждате, атмосферата е все така зрелищна. Наистина е много чаровен този корт №12. Играл съм много пъти в този турнир. Щастлив съм, че записах победа срещу коварен съперник, който е левичар. Никога не е лесно в първи мач да се противопоставиш на такъв съперник, на клей", започна Григор след успеха.

Гришо трудно се е адаптирал към малкия корт днес

"Чаровният" корт №12

"Със сигурност чувството е различно (да играе на по-малък корт, бел.ред.). Различно е пространството, което имаме отзад. Понякога е различно усещането за топките и кога да ги взимаш. Случи се на няколко пъти днес, но успях да се справя", допълни звездата ни.

Гришо е критичен към себе си след победата

"Трябва да играя с по-малко грешки и трябва да се опитам да подобрявам още повече представянето си, за да се адаптирам към турнира в Рим, да завършвам със стил разиграванията и да продължавам напред. Трябва да вярвам в това, което правя, особено след последния мач, който изиграх преди тук, в Рим", завърши той. А ето кой е следващият съперник на Григор в Рим. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички