Григор: Много тежък ден, играх под средното си ниво


Григор: Много тежък ден, играх под средното си ниво
Снимка: Guliver/GettyImages

2092 0

След изключително тежкия и оспорван двубой срещу квалификанта Макензи Макдоналд, световният номер 3 Григор Димитров призна, че е играл под средното си ниво и няколко ключови точки са решили битката между двамата на "Род Лейвър Арина". Нашият тенисист бе далеч от най-добрата си форма срещу 186-ия в света американец, но в крайна сметка показа характер, за да се наложи с 4-6, 6-2, 6-4, 0-6, 8-6 и да се класира за третия кръг на Australian Open.

„Една от големите промени в играта ми напоследък е, че успявам да печеля няколко изключително важни точки. Съумявам да се абстрахирам, когато ударите на противника се получават, а впоследствие да се върна в играта. Като изключим втория сет, всичко беше изключително трудно. Той нямаше какво да губи, защото играе на „Род Лейвър“ и то срещу третия в света. Той имаше невероятна тактика и беше изключително агресивен“, заяви Димитров.

„Ако трябва да бъда честен, играх може би под средното си ниво в днешния мач. Опитвах се да остана позитивно настроен във всеки един момент. Познавам усещането, което Макдоналд имаше. Да нямаш какво да губиш, да ти се получават ударите. Той направи един невероятен мач и заслужава много респект. Какво мога да кажа – имах изключително тежък ден. Трябваше да се боря докрай. Смятам, че опитът ми помогна много. Всичко се реши от няколко ключови точки", коментира българинът.

„В мач като този, се стремиш да гледаш само и единствено напред. Опитвах се да мисля върху своята игра и да я развивам. Знам, че трябва да направя много повече в следващите мачове, за да ги спечеля. Ще се изисква много повече от мен, за да мога да завършвам мачовете си малко по-лесно“, завърши Димитров, който в следващата фаза на надпреварата ще срещне руснака Андрей Рубльов. Мачът между двамата от трети кръг ще се играе в петък.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички