Григор Димитров - Холгер Руне по ТВ: Кога и къде да гледаме 1/8-финала от Монте Карло?


Григор Димитров - Холгер Руне по ТВ: Кога и къде да гледаме 1/8-финала от Монте Карло?
Снимка: Getty Images

4356 0

Първата ракета на България Григор Димитров излиза за втория си мач за деня (11.04) на турнира в Монте Карло, част от сериите "Мастърс 1000". След като довърши започнатото срещу Миомир Кецманович, сега му предстои сблъсък и срещу първи по-високо поставен опонент в схемата - Холгер Руне.

Датчанинът се класира за 1/8-финалите, след като преди това се справи с 93-тия в света Сумит Нагал. Руне почива в първи кркъг, тъй като е сред 8-те поставени в основната схема. Трябва да се отбележи, че за него това също ще е втори мач за деня.

Дъждът прекъсна случващото се и на централния корт вчера (10.04), докато Руне водеше с 1:0 сета и 2:1 на собствен сервис във втория. Въпреки че се стигна до неочаквани трудности за датчанина и той мина през трети сет, все пак спечели срещата си. Ако Гришо успее да стигне 1/4-финалите, там ще срещне един измежду Ян-Ленард Щруф и втория в света Яник Синер.

Мачовете между Григор Димитров и Холгер Руне до момента

Димитров и Руне се изправиха един срещу друг на два пъти през миналата година и веднъж през тази. Българинът сломи съперника във финала в Бризбън 2024, а няколко месеца преди това го сломи на хард и в Пекин. Руне обаче излезе победител на Уимбълдън 2023, побеждавайки с 3:1 (успехите на Гришо идват без да даде сет на съперника).

Къде да гледаме Григор Димитров срещу Холгер Руне?

Григор Димитров срещу Холгер Руне

Сблъсъкът между Димитров и Руне е четвърти от програмата на Court des Princes, където Димитров се справи с Миомир Кецманович малко по-рано. След мача между сърбина и българина бе ред на интригуващия дуел между Александър Зверев и Стефанос Циципас, а след неговия край са Руне и Гришо.

Двубоят ще стартира не преди 17:00 часа! Ще бъде излъчен пряко по "Макс спорт 1", като освен това ще можете да го следите НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички