Бесен на съдиите Григор победи Троицки и чака евентуално Федерер


Бесен на съдиите Григор победи Троицки и чака евентуално Федерер
Снимка: Getty Images/Guliver

2035 0

След надигането на вълна на интерес към най-добрия български тенисист Григор Димитров заради връзката му с певицата Никол Шерцингер, българинът преживя много трудни моменти срещу втория си съперник в Бризбън Виктор Троицки, но успя да победи след обрат – 5:7, 7:6 (6), 6:2. Така Григор очаква Роджър Федерер на четвъртфинал, като преди това швейцарецът трябва да победи Тобиас Камке. Ако Димитров излезе срещу Федерер, това ще е четвърти официален мач между двамата, като досега българинът няма победа.

Първият сет отиде на сметката на сърбина, след като той показа повече устойчивост. Факт беше, че именно Троицки първи можеше да пробие – в седмия гейм, но Григор се спаси с ас и след дълго разиграване, където беше по-стабилен. В гейм номер 11 обаче спасение нямаше – тогава Димитров се пропука от най-слабия си удар – бекхенд, и противникът му не закъсня да се възползва.

Вторият сет също тръгна зле за българина – с пробив за Троицки още в първия гейм, когато Димитров нареди две грешки от форхенд. Чак тогава Григор за пръв път в мача успя да притесни Троицки на негов сервис и имаше три шанса за рибрейк, включително 15:40, но това не стигна. При третия шанс Димитров изрази претенции, че печелившият удар на Троицки всъщност е бил в аут, но това не промени резултата. В средата на сета имаше още един такъв случай, като Григор се изнерви, че не се дава аут. Димитров обаче се събра в осмия гейм и върна пробива, от втори опит, след дълго разиграване и печеливш форхенд по правата.

В крайна сметка сетът се реши в тайбрек, като Григор имаше два сетбола при 6:4, вторият от които на негов сервис, но ударът му от форхенд беше даден в аут, което предизвика нервен изблик. Все пак българинът успя да вземе следващите две точки, печелейки с 8:6 точки след грешка от бекхенд на Троицки.

Решителният трети сет започна с дълъг гейм, в който Григор на няколко пъти стигна до равенство на начален удар на Троицки, но сърбинът удържа. Натискът на Димитров обаче се усили и в третия гейм той имаше шанс за пробив, който изтърва след непредизвикана грешка от форхенд. Нашето момче продължи да се бори и стигна до втора точка за пробив, след невероятен лоб от бекхенд, но последва ново спорно отсъждане – този път на сервис на Троицки, който беше признат за добър, а Григор въобще не игра, тъй като смяташе, че е аут. Ядосаният Димитров веднага стовари чудовищен форхенд, с който си извоюва трета точка за пробив и с нова мощна комбинация от форхенд взе пробива – 2:1.

При 3:2 Григор можеше да бъде пробит, но се спаси с гръмотевичен ас и задържа аванса си. А в седмия гейм, с нов клиничен форхенд, българинът матира Троицки за втори път в сета на негов сервис и с два пробива аванс си осигури сервис за мача. Вече на свой начален удар Димитров затвори мача, макар че геймът мина през точка за пробив, а българинът не можа да реализира три мачбола, включително правейки двойна грешка на втория.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички