Все пак добри новини за Григор Димитров въпреки отпадането в Рим


Все пак добри новини за Григор Димитров въпреки отпадането в Рим
Снимка: Getty Images/Guliver

1577 0

Григор Димитров може и да отпадна още във втория кръг на Мастърс турнира в Рим, но все пак има и добри новини за него от надпреварата на "клей" кортове в италианската столица. Поради контузия Хуан Мартин Дел Потро отпадна от турнира и вече няма шанс да измести българина в световната ранглиста. Това означава, че хасковлията ще бъде поставен в топ 4 при жребия за "Ролан Гарос" и ще има сравнително лесни първи два мача в столицата на Франция.

Единственият тенисист, който може да измести Григор Димитров от 4-ата позиция в ранглистата, е Марин Чилич. Ако спечели двубоя си срещу Пабло Кареньо Буста, хърватинът ще изпревари Гришо, но заради неучастието на Роджър Федерер във втория турнир от Големия шлем за годината Димитров не може да падне по-ниско от 4-ата позиция.

На "Ролан Гарос" той ще се изправи срещу непоставени тенисисти в първите два кръга на надпреварата, докато в третия ще премери сили с някой измежду класираните между 29-о и 31-о място в ранглистата. Към момента това са Денис Шаповалов, Ришар Гаске и Дамир Джумхур.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички