Отличен Григор Димитров гази към 3-ия кръг на Уимбълдън (ВИДЕО)


Отличен Григор Димитров гази към 3-ия кръг на Уимбълдън (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

1754 0

Григор Димитров зарадва българските фенове на тениса с отлична победа с 3:1 сета над Жил Симон в доиграването на мача им от втория кръг на най-престижния турнир от Големия шлем - Уимбълдън.

Вчера, заради дъжда, двамата играха само малко повече от един гейм, който Гришо спечели, а днес бе безпощаден и не само наказа всички неточности на съперника си, но и демонстрира необходимия дух, нужен за пробив на голямата сцена.

Следващият опонент на Гришо ще бъде американецът Стив Джонсън - 29-ти в световната ранглиста на АТР.

В първия сет Григор успя да осъществи пробив за 3:1, като беше особено убедителен на посрещане и си осигури три брейк бола, възползвайки се още от първия. Той затвърди с мощен сервис в следващия гейм, а в последствие спокойно докара нещата до 6:3.

Изумителен дроп-шот даде шанс на Гришо да пробие първи сервиса на съперника си в следващия сет за 4:3, но този път Симон реагира подобаващо и възстанови равенството в геймовете веднага. Грешките му обаче го обрекоха на пълен провал в тайбрека, като Димитров бе безпощаден и се възползва от всичките си шансове, за да поведе с 2:0 след 7:1 в тайбрека.

В третия сет Григор беше съвзем преобразен и основно със свои неточни отигравания при сервис подари два брейка на противника. Въпреки че върна единия, той отстъпи логично с 4:6.

ФАМОЗЕН ГРИГОР С УДАРА НА ГОДИНАТА СРЕЩУ СИМОН!

Още при втория си сервис-гейм в следващия сет Гришо допусна нелеп пробив, но този път демонстрира отлична психическа нагласа и върна брейка за 4:4. Силното му подаване му осигури предимство за 5:4, а Симон не издържа на напрежението в следващия гейм и с няколко грешки помогна на Димитров да затвори мача с 3:1 след 6:3, 7:6 (1), 4:6, 6:4!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички