Джокович се класира на полуфинал на Финалния Мастърс


Джокович се класира на полуфинал на Финалния Мастърс
Снимка: Getty Images/Guliver

1647 0

Съвсем очаквано световният номер едно Новак Джокович не позволи изненада и след чист успех s 6:3, 7:5 над мощно удрящия Томаш Бердих си подсигури участие на полуфинал в заключителния турнир на осемте най-добри за 2015-та година в Лондон. Ноле загуби един мач в групите - срещу Роджър Федерер, но това не се оказа от значение за полуфиналната му виза. А там, най-вероятно, той ще играе с Рафаел Надал в мач номер 46 от съперничеството им - най-продължителното в историята на професионалния мъжки тенис.

Мачът започна доста необичайно – Джокович поведе с 2:0 гейма, след като проби на нула, но допусна рибрейк, пропуквайки се от форхенд. При 2:1 в своя полза сърбинът пак си осигури 0:40 на сервис на Бердих, но чехът отговори с мощен начален удар, който Ноле не можа да контролира на ретур, а след това последваха два поредни аса, гарнирани от още един за финал на гейма. Чехът се облегна на сервиса си и в осмия гейм, когато беше изправен пред нови две точки за пробив, но заби невърнат първи начален удар и ас. При третия опит обаче Бердих направи чудовищна грешка – лесно драйв воле от форхенд влезе в мрежата, вместо по празния диагонал и световният номер едно поведе с 5:3. И след само още гейм, взет на 15, Джокович си подпечата участие на полуфинал, най-вероятно срещу Рафаел Надал, който е водач в другата група.

Логично след като загуби всякакъв шанс да продължи напред, Бердих набързо предаде сервиса си с двойна грешка още в самото начало на втория сет. Чехът обаче реши да се бори и върна пробива за 2:2 гейма, след мощен ретур и прецизен печеливш форхенд. До 5:5 двамата вървяха гейм за гейм, но тогава Джокович вдигна нивото и проби на 15, след като Бердих спаси първия шанс в гейма благодарение на воле, закачило мрежата фатално за сърбина. Това беше второто такова воле на чеха в мача, но само толкова.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички