Шефът на IBF: Кубрат Пулев ще се бие с шампиона Джошуа


Шефът на IBF: Кубрат Пулев ще се бие с шампиона Джошуа

2930 0

Българският боксьор Кубрат Пулев ще бъде следващият съперник на Антъни Джошуа, защото той е главният претендент за титлата на IBF.

Това обяви шефът на международната федерация Линдзи Тъкър. Към момента все още няма официално потвърждение от нито една от двете страни, но според председателя на IBF британецът така или иначе трябва да се изправи срещу Кобрата, пише "Тема Спорт".

Кобрата събира пари за онкоболни деца

Причината  е, че българинът се изкачи като претендент №1 в ранглистата, защото предишният такъв Джоузеф Паркър ще се боксира за титлата на WBO с Анди Руис.

Според правилата на IBF шампионът има три опции за защита на пояса си. Първата е да срещне официалният претендент (Пулев).

Предколедно: От лагера на шампиона: Искаме Кубрат Пулев за съперник!

Втората, която е с приоритет, е да направи обединяващ мач за титли, какъвто е вариантът с Владимир Кличко. След като от WBA не зачитат Джошуа за правилния съперник на украинеца, то тя отпада.

Третата е доброволна защита с някой друг от топ 15 на света. Ако британецът се спре на нея, веднага след двубоя ще започнат да текат 120 дни, в които все пак ще трябва да боксира и с основния претендент, което така или иначе означава мач с Кобрата.

Кобрата пред шанс да се бие срещу Джошуа или Кличко

"Джошуа твърди, че няма претенции с кого ще се срещне. В такъв случай най-логичното е да има мач с Пулев. Вярвам, че именно той ще е следващият му съперник.

Не може да спрем Тони да избере друг, но след като няма да има бой с Кличко, то съвсем логично Кубрат е на дневен ред за него", отчете Тъкър.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички