Половин милион евро трябват за български тим в WSB сериите


Половин милион евро трябват за български тим в WSB сериите

1503 0

Около половин милион евро са необходими на България, за да направи свой отбор в професионалните боксови серии на АИБА- WSB.

Само за франчайзинг лиценза, който се заплаща на АИБА за една година, са необходими 300 хиляди евро, разясни президентът на БФБ Красимир Инински. Отделно се калкулират разходите за издръжка на състезатели, треньори, техните заплати, пътувания и всичко необходимо.

"Желание имаме, но ни трябва сериозен инвеститор, за да си позволим подобни разходи. Търсим и други варианти за съвместен отбор на регионален, балкански принцип, но все още не сме готови", коментира Инински.

Както е ясно, трима наши боксьори бяха избрани от чужди отбори по време на драфта за петия сезон на WSB сериите, състоял се преди ден в Чеджу, Република Корея. Стефан Иванов и Николай Мутавски ще защитават цветовете на марокански, а Детелин Далаклиев - на британски тимове.

"Всеки отбор трябва да има поне по двама състезатели за всяка от 10-те категории. Има право на 8 чужденци, но до трима от една нация", разясни Емилия Груева, която заедно с Инински представя БФБ на конгреса на АИБА.

Междувременно се разбра, че отборът на Далаклиев - Бритиш Лайънхартс, ще замени представителя на Германия, който не е подновил лиценза си. Така еврошампионът ни от Милано 2009 ще има възможност да боксира срещу тима на другите двама българи от Мароко, както и тези от Украйна, Русия, Алжир, Мексико, Китай и Куба. Играе се всеки срещу всеки отбор в две вечери по 5 срещи. Първите в двете групи се класират директно за полуфиналите, а вторите и третите - играят на четвъртфинали.

Идеята на АИБА е от догодина в сериите да се включат и жени, като първоначално ще са по една към мъжките отбори./БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички