Наградиха най-добрите от СК "Левски" за 2015 г.


Наградиха най-добрите от СК "Левски" за 2015 г.

1524 0

Борецът Михаил Ганев и гимнастичките от националния ансамбъл по художествена гимнастика бяха определени за номер 1 на СК Левски за 2015 година.

За 17-и пореден път изявени спортни имена и деятели избраха най-добрите спортисти на клуба и ги наградиха на церемонията "Синя звездна класация".

Официални гости на церемонията бяха заместник-министърът на спорта Асен Марков, легендарни спортисти като Йорданка Благоева, Александър Томов и други.

Ганев завърши на пето място на световното първенство в Лас Вегас в категория до 86 килограма свободен стил и спечели квота за олимпийските игри в Рио де Жанейро 2016.

Гимнастичките Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Михаела Маевска и Христиана Тодорова (без Цветелина Найденова, която е от Славия) станаха световни вицешампионки в многобоя и взеха бронз на финала на обръчи и бухалки на световното първенство в Щутгарт (Германия). Те също завоюваха квота за Рио.

Подгласници на спортистите са Мирослав Кирчев (кану-каяк) и Тайбе Юсеин (борба). Тази година Кирчев завърши на четвърто място на К1 1000 метра на европейските олимпийски игри в Баку, шесто място на К1 500 и седмо място на К1 1000 на световното първенство и спечели квота за олимпийските игри. Юсеин е бронзова медалистка от световното първенство в Лас Вегас, от европейските игри в Баку и също получи квота за Рио.

Треньор на годината е Ина Ананиева, старши треньорът на на националния ансамбъл.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички