УС на "Левски" гласува по-голям бюджет за зимна селекция


УС на "Левски" гласува по-голям бюджет за зимна селекция

1432 0

Наред с решението да се поиска оставката на ръководството на БФС, да се обжалва отнемането на точки на отбора заради случая с Литекс и да се играе с юноши, ако тимът бъде върнат в турнира за Купата на България, УС на "Левски" взе и други решения.

"Синьото" ръководство постави много добра оценка на спортно-техническото ръководство и футболистите и постави цели пред отбора.

Наред с това, бе решено бюджетът за зимна селекция да бъде увеличен.

Есички решения от днешното заседание на УС на Левски:

1. УС дава много добра оценка на спортния директор Георги Иванов, старши треньора Стойчо Стоев, неговия екип, както и на всички футболисти за представянето им и постигнатите резултати в първия полусезон. В тази връзка, основните цели пред „Първи отбор“ са участие в Евротурнирите и при възможност Шампионска титла.

Всяко плащане, излизащо извън рамките на определения бюджет ще се гласува от УС.

2. Членовете на УС единодушно решиха да се увеличи сумата, определена за селекция, като това увеличение следва да се компенсира от участие на Левски в Евротурнирите или успешен трансфер на футболисти. В случай, че сумата не бъде възстановена, бюджетът ще се допълни от собствениците на капитала.

3. По изрично настояване на представителите на сдруженията на привържениците, УС гласува решение да се обжалват решенията на СТК на БФС, относно отнемането на точки по предвидения нормативен ред.

4. УС единодушно реши ПФК „Левски“ да иска оставката на цялото ръководство на БФС и настоява за свикване на извънреден конгрес, на който да бъде избран нов Президент на БФС, нов Изпълком и нови членове на комисии. Като за членове не бъдат избирани собственици на клубове или свързани с тях лица.

Членовете решиха единодушно преди стартиране на втория полусезон да се инициира среща между собствениците на всички клубове, представителите на БФС, Министъра на спорта и всички собственици на медии.

5. Членовете решиха единодушно, че в случай на връщане на „Левски“ в турнира „Купа на България“ отбора ще играе само с юноши на Клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички