Кобрата за академия "Пулев": Искаме талантите тук, не да се бият по улиците


Кобрата за академия "Пулев": Искаме талантите тук, не да се бият по улиците

1313 0

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев сподели щастието си от предстоящото откриване на боксова академия "Пулев" съвместно с брат му Тервел. Боксьорът заяви, че би искал талантите и децата с трудно семейно положение да се бият в залата, а не по улиците.

"Имаше години, в които сме тренирали без нищо насреща и без да знаем, че нещо се получи. Можеше и да спрем с бокса и това да бъде един труд, хвърлен на вятъра, едно изгубено време. Опитваме се сега да направим така, че да има повече таланти в спортните зали, а не да се бият по улиците. Същото се отнася и за деца с трудно семейно положение. Надявам се тук да намерят точното място", сподели Пулев пред "Нова телевизия".

Кобрата разкри, че за събитието са поканени много бележити спортисти на България, както и премиера Бойко Борисов и спортният министър Красен Кралев.

"Поканили сме също и великата наша българска спортистка Стефка Костадинова. Винаги я изтъквам, когато навън заспориме за държавите. Поканили сме я специално, поканили сме много български боксьори от старото поколение. Това са хора, които са донесли бокса от чужбина тук, ходили са да се учат, за да ни има днес и нас. Това са треньори, които заслужават уважение. Премиерът и спортният министър са поканени, има и много други хора, също такива, които нямат общо със спорта", разкри той.

Относно бъдещите си планове Пулев сподели: "Всичко хубаво става бавно и трудно, не е толкова лесно. Разбирам журналистите и хората – всички искат направо за световна титла да играя. Няма как обаче да се прескочи и да учим азбуката от Ю и Я. Аз неведнъж съм казвал, че не се притеснявам да изляза срещу когото и да било. Не съм от притеснителните, не ме е страх да рискувам".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички