Бриан Жубер: Фигурното пързаляне е моят живот


Бриан Жубер: Фигурното пързаляне е моят живот
Снимка: Actualno.com

2298 0

На 23-ти април, София ще посрещне Кралете на леда – двадесет и един олимпийски, световни и европейски шампиони ще покажат най-доброто, на което са способни, в една забележителна Гала вечер на фигурното пързаляне. Сред звездите на ледения спорт ще бъде и Бриан Жубер, световен шампион за 2007 г. В кариерата си има европейска титла от 2004, 2007 и 2009 г. Победител е в състезанието „Гранд при“ за 2006 г. Вижте какво сподели френската звезда на фигурното пързаляне в интервю за Actualno.com.

Какво Ви даде фигурното пързаляне? Това ли е Вашето призвание?

Фигурното пързаляне ми носи голямо удовлетворение и чувство за свобода. За мен пързалянето е комбинация от елегантност и сила. То е моят живот!

Победили сте Евгени Плюшченко, какво е усещането?

Победих Евгени и бях много горд със себе си, но си казах: "Бриан, ти постигна най-високото ниво и сега трябва да работиш още по-усилено, за да го запазиш."

Работили сте с руски специалисти. Каква е ролята на руските треньори във фигурното пързаляне според Вас?

Да, работих с Татяна Тарасова. За мен тя е най-добрата. Николай Морозов ме научи на всичко, свързано с хореографията. Ценя високо тяхната взискателност, те дават 300% от себе си.

Приключвате кариерата си през 2014 г., но оставате свързани с този спорт. Какви са плановете Ви за бъдещето в тази насока?

След Сочи започнах да работя за откриването на мое училище на лед в Поатие. Ще продължа да се занимавам с фигурно пързаляне. Това е моят живот!

Разкажете повече за Вашата благотворителна дейност, свързана с фонда Ви за лечение на деца, болни от синдрома на Уилямс.

Опитвам се да намеря пари, за да помогна на болните хора. Синдромът на Уилямс е непознато генетично заболяване и има нужда да бъде проучено.

За първи път ли идвате в България? Какво знаете за страната ни и за българите като хора.

България е красива държава с много гостоприемни хора. Щастлив съм, че ще се пързалям в София.

В страна Ви миналата година се случи трагичен атентат...

Да, през ноември 2015 година терористите раниха Париж. Посветих цялата си програма на всички жертви на тероризма в света.

Интервю на Евгения Гигова, Actualno.com

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички