Шокиращ развой, здрави нокаути и кислородни маски: Бруталната галавечер на Усик и Фюри (ВИДЕО)


Шокиращ развой, здрави нокаути и кислородни маски: Бруталната галавечер на Усик и Фюри (ВИДЕО)
Снимка: DAZN.COM

22530 0

Галавечерта "Огнен ринг", която се проведе в Рияд, определено оправда очакванията за вълнуваща боксова вечер, чиято кулминация е сблъсъкът Тайсън Фюри срещу Олександър Усик

Програмата от 9 мача (без да броим главното събитие) предложи опустошителни нокаути, тежки удари, няколко огромни изненади и дори намесването на кислородни маски за двама от нокаутираните атлети. 

"ПАЛЯЧОВЦИ": СРАВНИХА ФЮРИ С КУБРАТ ПУЛЕВ - ТАЙСЪН ИЗКОПИРА 1 КЪМ 1 ГАВРАТА НА КОБРАТА С КЛИЧКО - УСИК ГО НАКАЗА (ВИДЕО)

Безспорно мач №1 в програмата преди Усик - Фюри беше между Джо Кордина и Антъни Какаче, който беше за световната титла на IBF в категория "супер перо" и поднесе сериозна сензация. Какаче, който беше категоричен аутсайдер, нокаутира шампиона в 8-мия рунд и се окичи с най-ценния пояс в категорията. 

Сред най-впечатляващите представяния бяха тези на Итаума и Марк Чембърлейн, които бяха безкомпромисни в битките, които "уж" трябваше да са по-оспорвани. 

Двубоите ще се запомнят с опустошителната загуба на Сергей Ковальов във (вероятно) последния му боксов мач, 6 нокаута (2 от които в рунд №1), много драма и много емоции за всички фенове на бокса. Всичко, което се случи, как завършиха битките и кои бяха най-впечатляващите боеве - може да четете в следващите редове. 

Галавечерта започна в 19:00 часа българско време в Рияд, Саудитска Арабия. Главното събитие беше последно в програмата - подробности за развоя на Фюри - Усик за абсолютен световен шампион тук!

ГЛЕДАЙТЕ ФЮРИ СРЕЩУ УСИК НА ЖИВО - ЕТО КАК

РАЗВОЙ НА ГАЛАВЕЧЕРТА НА ТАЙСЪН ФЮРИ И ОЛЕКСАНДЪР УСИК

Остава 1 битка до старта на главното събитие! 

Давид Нийка - Микаел Сейц

Първата среща в Рияд бе между Давид Нийка и Микаел Сейц. След много равностойно начало първият успя да пласира силни крошета право в целта и да разклати сериозно своя опонент. В петия рунд съдията реши да се намеси и да прекрати срещата, като по-късно вдигна ръката на Нийка. Той продължава да е непобеден при професионалистите (9-0). Сейц пък допуска първо поражение (12-1).

 

 

Сергей Ковальов - Робин Сафар

Ковальов, който победи Тервел Пулев през 2022 година, загуби от шведския си опонент Робин Сафар след единодушно съдийско решение. "Робз" доминираше през по-голямата част от рундовете и почти направи на "пух и прах" брадичката на руския си опонент. Секунди преди финалния гонг Ковальов бе повален, но успя да се изправи навреме. Сафар продължава да е непобеден, докато Ковальов почти сигурно завършва кариерата си с поражение (31-5-1).

Марк Чембърлейн - Джошуа Уахаб

Двубоят приключи още преди да е започнал! Тоталният фаворит Марк Чембърлейн отбеляза нокдаун още в първия рунд с няколко мощни крошета в главата на нигериеца. Уахаб успя да се изправи, но последва нова порция от тупаници, след които реферът прекрати срещата. Чембърлейн спечели овакантения пояс на WBC в лека категория и вече е с успеваемост от 16-0. 

Моузес Итаума нокаутира Мезенцев 

Моузес Итаума - едно от младите момчета в тежка категория, продължи абсолютната си доминация, след като спечели категорично срещу Иля Мезенцев още във 2-рия рунд. Още в 1-вата част мачът можеше да е приключил, но съдиите (грешно) решиха, че е "избутал" съперника и не зачетоха нокдауна. 50 секунди след старта на рунд 2 Итаума не остави никакви шансове на Мезенцев, достигайки до технически нокаут, а с това и до интерконтиненталната титла на WBO. Това беше и 9-тата победа на Итаума при професионалистите. 

Агит Кабайел с 25-та победа при тежките 

Агит Кабайел продължава с невероятното си представяне в последните години, като постигна 25-та победа на ринга, и то по изненадващ начин. Въпреки че влезе в ролята на лек аутсайдер срещу Франк Санчес, Кабайел беше абсолютно безкомпромисен. През целия двубой той тероризираше тялото на своя опонент, а това даде резултат в 7-мия рунд. Тогава той прати два пъти Санчес на пода, като при втория Санчес не успя да се изправи и с нокаут в рунд №7 Кабайел остана непобеден в категорията. За Санчес това беше първа загуба. 

Абсолютна сензация в спора за световната титла на IBF в категория "супер перо" 

Феновете в Рияд станаха свидетели на най-голямата сензация за вечерта в предпоследния двубой от програмата преди Фюри - Усик. В спор за световната титла на IBF Джо Кордина беше абсолютен фаворит срещу Антъни Какаче, но в рунд №3 всичко се преобърна. В него Какаче два пъти свали своя опонент. До нокаут не се стигна, като шампионът изглеждаше, че се е съвзел, но в рунд №8 Какаче избухна с брутално дясно кроше, набута своя опонент във въжетата и съдията прекрати двубоя - по този начин 35-годишния представител на Белфаст стана новият световен шампион! 

Най-накрая кръв в Рияд 

Последният двубой преди главното събитие течеше изключително бавно и изцяло в полза на Джо Опетая, но в 10-ия рунд Маирис Бридъс нанесе много тежка така, с която разкървави носа на фаворита в битката. Това отвори двубоя и в следващите 2 рунда станахме свидетели на открит бой, в който Бридъс определено изглеждаше по-свежия боксьор. Предимството на Опетая от първите 9 рунда обаче беше много сериозно и Бридъс не успя да поднесе изненадата - победа по точки за Опетая, който записа 25-ти успех при полутежките и е световен шампион на IBF в категорията. 

Гледайте зрелището Фюри - Усик тук!

Преди галавечерта Тайсън Фюри - Олександър Усик: Карта, кантар и очаквания

Малко над 24 часа преди големия мач между Фюри и Усик се състоя кантарът. На него украинецът бе с рекордно тегло от 105,9 килограма. Той е качил 5 килограма от последния си мач срещу Даниел Дюбоа. Британецът пък е свалил 6,8 килограма спрямо последния си двубой срещу Франсис Нгану.

Цялата програма за галавечерта Фюри - Усик е следната:

  • Исаак Лоуе (24-2-3) - Хасибулах Ахмади (16-1) в категория "перо", Лоуе е осезаемо фаворит;
  • Давид Нийка (8-0) - Микаел Сейц (12-0) в полутежка категория, Нийка е тотален фаворит;
  • Даниел Лапин (9-0) - Октавио Пудивитър (9-1) за интерконтиненталната титла на WBA в полутежка категория, Лапин е тотален фаворит;
  • Сергей Ковальов (35-4-1) - Робин Сирван Сафар (16-0) в полутежка категория, Сафар е фаворит с леко предимство;
  • Марк Чембърлейн (15-0) - Джошуа Олувасеун Уахаб (23-1) за сребърния пояс на WBC в лека категория, Чембърлейн е тотален фаворит;
  • Моузес Итаума (8-0) - Иля Мезенцев (25-3) за интерконтиненталната титла на WBO в тежка категория, Итаума е тотален фаворит;
  • Агит Кабайел (24-0) - Франк Санчез (24-0) в тежка категория, Санчез е фаворит с леко предимство;
  • Джо Кордина (17-0) - Антъни Какаче (21-1) за световните титли на IBF и IBO в категория "супер перо", Кордина е доста осезаемо фаворит;
  • Джай Опетая (24-0) - Маирис Бриедис (28-2) за световната титла на IBF в полутежка категория, Опетая е доста сериозен фаворит.
  • Тайсън Фюри (34-0-1) - Олександър Усик (21-0) за абсолютен световен шампион при най-тежките - титлите на WBC, WBA, IBF и WBO, почти напълно равни шансове, но Фюри е със съвсем малко фаворит.

А ако все още не сте усетили заряда на двубоя или просто искате да научите повече за историческата му значимост - какво означава абсолютен световен шампион в бокса, как се постига и кои са го правили?

Абонирайте се за зрелището Фюри - Усик

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички