Усик: Да стана шампион в тежка категория? Не е мечта, а цел


Усик: Да стана шампион в тежка категория? Не е мечта, а цел
Снимка: Getty Images/Guliver

1520 0

Безспорният световен шампион в полутежка категория Олександър Усик призна, че неговата цел е да се състезава в тежка категория, но наясно, че все още не е готов да се изправи срещу Антъни Джошуа. В събота той нокаутира в осмия рунд Тони Белю. 

"Все пак е твърде рано да предизвиквам когото и да било. Ако искате да говорите за това (преминаването при най-тежките б.р.), можете, но все още трябва да изчакаме малко. Трябва да подхождаш професионално към такива решения. Трябва да помислиш за всичко. Но да стана шампион в тежка категория не е нещо, за което мечтая, това е моята цел, това е, което планирам за направя", заяви 31-годишният боксьор.

Промоутърът Еди Хърн беше изключително впечатлен от начина, по който Усик нокаутира Бел и ще опита да организира двубой между него и Джошуа в бъдеще. Това обаче надали ще стане скоро. "Много хора в Обединеното кралство не знаеха за Усик, защото неговите боеве не бяха пред голяма публика. Сега обаче той е по-разпознаваем на пазара", коментира 39-годишният Хърн.

Вече се появи и първият боксьор в тежка категория, който да предизвика Усик на бой - ето кой е той

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички