Везенков е отличен избор от драфта, смята експерт по НБА


Везенков е отличен избор от драфта, смята експерт по НБА

1037 0

Александър Везенков не тярбва да се отказва от драфта в НБА, а да сграбчи шанса си още тази година, тъй като разполага с необходимите качества. Това съветва един от най-големите експерти отвъд океана Джеси Бланкарт.

"Везенков, според моето мнение, е напълно обоснован избор за първия кръг. Той е само на 19 години, а вече има огромен опит в първенството на Гърция, в което играе от четири години. А тази година дори е на път да стане топреализатор там", обоснова се той. 

"Той има опит и в континенталните мачове в Европа, а не е за изпускане и фактът, че има страхотен ръст за НБА. Да, не е супер атлетичен, което го ограничава в някои аспекти, но пък това го е научило да залага на силните си страни", допълва Бланкарт.

"Така, когато се налага, той може да играе и сам, а когато трябва е достатъчно ефективен и е минимизирал грешките си в максимална степен. Може и да не е експлозивен атлет, но има много добър реализаторски инстинкт", смята още експертът.

"Знае кога да залъже в скока си, знае как да се освободи от защитника, може да бележи с табло, с една ръка, да носи топката към коша... Такива умения на такава крехка възраст са много важни за успешна кариера занапред. Освен това, той показва желание да се изявява и като плеймейкър и да намира съотборници на добри позиции. Като изключим, че не е толкова атлетичен, другото притеснение и за техниката му на стрелба. Тя е доста неортодоксална", казва Бланкарт.

"Но като видим каква е статистиката му и че бележи от почти всякаква дистанция, това притеснение може да отпадне. Особено като се отбележи, че обсегът му на стрелба е почти от всяка точка в противниковата половина. Като сложим към това и прекрасното му усещане към играта, страхотното му резюме за 19-годишен хлапак, усърдието му и нюха към играта, определено би трябвало да бъде избран още в първия кръг на драфта", завърша анализа си специалистът.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички