Силните и слабите страни на бъдещия играч в НБА Александър Везенков


Силните и слабите страни на бъдещия играч в НБА Александър Везенков
Снимка: Guliver/GettyImages

1897 0

Веднага след като Александър Везенков беше избран под №57 в драфта на НБА, феновете на отбора потърсиха информация за крилото на Барселона, тъй като "Драфт Експрес", "ESPN" и други американски медии бяха оставили българина извън своите табла с 60-те възможни избора в драфта.

От "Nets Daily" публикуваха бърза справка за българския талант, в която веднага изпъкват стрелбата му (54.7%) и точността от зоната за 3 точки (41.0). В НБА му предричат кариера като популярното "strech 4", което означава тежко крило, което може да "отваря" празни пространства, благодарение на заплаха, която носи стрелбата му от далечно разстояние.

Едва 21-годишният национал е невероятен "стрелец", като има бърза и точна стрелба с лявата ръка. Везенков има високо баскетболно IQ, което му помага да разбира и чете отлично играта. Той има добро позициониране, а освен това може да бележи успешно и в играта под коша.

Най-сериозните притеснения на скаутите в НБА е, че той не е особено бърз и не е много здрав. Също така в характеристиката му пише, че е еднотипен в нападение и по всяка вероятност ще има проблеми в защита.

Според анализа на играта му, той ще пасне най-добре като "пик-енд-поп" играч в лигата, а стрелбата му ще е най-силното му оръжие. Прогнозата е той да е играч тим Мирза Телетович, който напусна Нетс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички