Меси и Роналдо имаха 0 "Златни топки": Какъв бе светът, когато, с помощ от Бербатов, Тотнъм за последно спечели трофей?


Меси и Роналдо имаха 0 "Златни топки": Какъв бе светът, когато, с помощ от Бербатов, Тотнъм за последно спечели трофей?
Снимка: Getty Images

4630 0

През настоящия сезон Тотнъм не се представя по най-убедителния възможен начин във всеки от турнирите, в които има(ше) участие. И изобщо не е близо до спечелването на трофей. Всъщност, "шпорите" не са печелили такъв от много години. Неотдавна се навършиха 15 години от последния триумф на тима от Северен Лондон. През 2008 г. Тотнъм спечели финала за Купата на Лигата след победа над Челси. В състава на "шпорите" блестеше българският нападател Димитър Бербатов.

Негови съотборници на "Уайт Харт Лейн" бяха Арън Ленън, Роби Кийн и други. Треньор им бе испанецът Хуанде Рамос. Във финала Челси поведе в 39' с гол на Дидие Дрогба, който се разписа от пряк свободен удар. Тотнъм изравни чак в 70' след точно изпълнена дузпа от Бербатов. Срещата влезе в продължения, като в 94' "шпорите" поведоха с гол на защитника Джонатан Уудгейт и успяха да спечелят трофея.

Оттогава насам лондонският тим имаше и отлични сезони, като в края на единия игра финал в Шампионска лига, но все нещо им липсваше, за да прекъснат трофейната си суша, която през февруари тази година "навърши" 15 г.

Ето как изглеждаше светът не само на футбола, но и на спорта, политиката и т.н., когато Тотнъм грабна последното си отличие:

* Джон Тери и Уейн Бридж играха заедно в този финал, а скандалът след разкритието, че капитанът на "сините" спи с жената на съотборника си още не беше избухнал.

* Лионел Меси и Кристиано Роналдо общо имаха... 0 "Златни топки".

* Най-добрият футболист в света беше бразилският нападател на Милан Рикардо Кака.

* Милан беше действащият победител в Шампионска лига, Суперкупата на УЕФА и Световното клубно първенство.

* Севиля беше актуалният шампион на Купата на УЕФА, която спечели за втора поредна година, а създателят на триумфа им - Хуанде Рамос, отиде в Тотнъм, за да им спечели последния засега трофей във витрината.

* Най-титулуваният футболист в света към момента - Дани Алвеш, понастоящем в затвора, имаше само 8 спечелени титли.

* Испанският национален отбор беше едва в началото на своя път към доминацията в световния футбол, която започна с триумф на Евро 2008.

* Само след 2 седмици предстоеше дебютът на Конър МакГрегър в ММА.

* Съединените щати никога не бяха имали тъмнокож президент.

* Фидел Кастро подаде оставка като ръководител на Държавния съвет и главнокомандващ на кубинската армия.   А защо домът на полския Лех Познан е известен и като "Стадионът на българската улица" четете тук. 

Източник: isport.ua

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички