Да "предадеш" най-добрия си приятел - всичко в името на победата (ВИДЕО)


Да "предадеш" най-добрия си приятел - всичко в името на победата (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

4044 0

Считаният за най-добър отбор на планетата Манчестър Сити ще гледа оставащите мачове от Шампионска лига по телевизията, след като възпитаниците на Хосеп Гуардиола не успяха да отстранят Реал Мадрид и след изпълнение на дузпи на "Етихад" "гражданите" останаха "капо" в надпреварата. 

Английският колос, който се изправен пред 115 обвинения за нарушаване на финансовите правила на Острова, беше абсолютен фаворит за спечелване на турнира, но засега няма да успее да се превърне в едва втория отбор в ерата "Шампионска лига", защитил трофея си. 

Както е известно, "кралете" се класираха напред след изпълнение на дузпи, а едно приятелство се оказа решаващо за това Реал да продължи към полуфиналите. 

"Предателството" 

Антонио Рюдигер се оказа с решаваща роля за отстраняването на Манчестър Сити. Въпреки че негова грешка доведе до изравнителния гол на "гражданите" през второто полувреме на реванша, германският защитник беше изключителен през останалото време и тотално обезличи Ерлинг Холанд и в двата мача. 

Матео Ковачич е най-добрият приятел на Рюдигер във футбола

Ролята му при дузпите обаче беше най-решаваща, и то не само заради отбелязването на 5-ото изпълнение. При третата на дузпа на Сити зад топката застана Матео Ковачич. Само преди няколко седмици, в интервю за канала на Реал Мадрид в Youtube защитникът разкри, че именно хърватинът е най-близкият му човек във футбола. Двамата играха дълго време заедно в Челси. 

Приятелството обаче не значи нищо, когато двамата са на футболния терен, ясно демонстрира Рюдигер. При засилката на Ковачич за изпълнение на 11-метровия наказателен удар, германският национал показа на Лунин ясно и отчетливо в кой ъгъл ще насочи Матео своя шут. 

На футболния терен, приятелствата остават на заден план

Именно това и се случи, като украинският страж отрази удара. Това беше второ спасяване от негова страна, след като по-рано, отново след съвет на бивш играч на Челси (Кепа), Лунин хвана изпълнението на Бернардо Силва в средата на вратата. 

 

 

Още: Ас на Ман Сити срази Реал Мадрид: На терена виждах само един отбор

Още: Ас на Ман Сити срази Реал Мадрид: На терена виждах само един отбор

Радост за Барселона и крах за Реал Мадрид: Винисиус под въпрос за Ел Класико

Гений или случайност: Моментът, в който Рюдигер донесе победата на Реал Мадрид над Манчестър Сити (ВИДЕО)

Знаеше ли къде ще бие или? Андрий Лунин обясни за дузпата на Бернардо Силва по време на Манчестър Сити - Реал Мадрид

Реал отстрани за рекорден път актуалния №1 в Шампионска лига и единствен е защитил трофея си

Ерлинг Холанд с отчайващо представяне срещу Реал, в който можеше да премине

Още: Реферът на неделното Ел Класико свири мегамача за първи път, Барса страда при него

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички