Защо Джейдън Санчо остава пренебрегнат в състава на Англия на Евро 2020?


Защо Джейдън Санчо остава пренебрегнат в състава на Англия на Евро 2020?
Снимка: Getty Images/Guliver

2516 0

Една от големите загадки в състава на Англия за Евро 2020 е защо Джейдън Санчо не получава шансове за изява. Макар че е един от лидерите на Борусия Дортмунд, крилото се появи като резерва в мача с Чехия чак в 84-ата минута и това са единствените му минути на турнира.

Медиите в Германия са в шок от решението на Саутгейт да пренебрегне Санчо, а Лотар Матеус дори предложи Джейдън да бъде натурализиран. Легенди като Рио Фърдинанд също се изказаха за пускането на Санчо в игра.

Самият Гарет Саутгейт обясни решението си с очакванията към младите футболисти, които за първи път са на голям форум с националния отбор. Треньорът подчерта, че Санчо тренира добре в последните седмици, но в момента Англия работи върху химията в отбора поради много неопитни играчи, към които очакванията би следвало да са реалистични.

Според Manchester Evening News обаче Санчо не се включва на 100% в тренировъчния процес, което е причината той да получи само 6 минути игра до този момент. Тази теза беше подкрепена и от Рой Кийн. Дори Букайо Сака, който попринцип играе отляво, беше предпоченен като титуляр на позицията на дясното крило. Саутгейт подчертава, че пуска в игра тези, които са в най-добра форма. Но наистина ли Санчо е този в най-лоша такава?

Джейдън има повече мачове на професионално ниво от Фил Фодън, Мейсън Маунт и Джуд Белингам. Освен това през изминалия сезон той записа 38 мача и 16 гола във всички турнири - малко по-слаба статистика от предходната кампания 2019/20 (44 мача и 20 гола), но и по-добра от конкуренцията - Фодън вкара 16 гола за 50 мача, Сака вкара 7 гола за 46 срещи. Рашфорд вкара повече голове - 21, но в цели 57 двубоя. Така Санчо има 0.42 гола средно на мач, докато Рашфорд - едва 0.36.

При положение че Англия има остра нужда от голове, решението на Саутгейт остава непонятно - два гола за 3 мача, като и двата са дело на Рахим Стърлинг - при такова положение какво спира Саутгейт да завърти титулярите? Започването в стартовия състав на Джак Грийлиш и Букайо Сака е добро начало, но Чехия не е Германия. Няма играч в състава на Англия, който да познава германските национали по-добре от Санчо, така че 1/8-финалът ще е моментът, в който неговото включване трябва да доведе до избухване на фона на уморения Хари Кейн.

Ножът за Англия може много скоро да опре до кокала предвид незадоволителното представяне и ако в момента, в който умората на лидерите си каже думата не влезе Джейдън Санчо, то отпадането на "трите лъва" може да не бъде никаква изненада.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички