Доживяхме и Лудогорец да се оплаква от съдиите...


Доживяхме и Лудогорец да се оплаква от съдиите...
Снимка: Emona Tsoncheva / LAP.bg

2194 0

Вярвате или не - и 9-кратният шампион Лудогорец може да намери кусури на съдийството у нас. В лагера на "орлите" остро негодуваха срещу работата на главния арбитър Никола Попов в двубоя с Царско село за Купата на България. И макар да спечелиха срещата, разградчани се оплакаха от съдията - нещо неприсъщо за тях през последното десетилетие.

На игрището в столичния квартал "Драгалевци" националът Антон Недялков бе изнесен на носилка, след като в единоборство с противников играч дясното му коляно поддаде и нямаше как да продължи игра. Според изпълнителния директор на Лудогорец Ангел Петричев Никола Попов сериозно е оплескал мача и е бил длъжен да изгони влезлия в единоборство с Недялков Лесли де Са.

"Недоумявам как след всичките проблеми през последните седмица-две Никола Попов получи наряд за днешния мач. Моето мнение е, че най-нормалното нещо беше да му се даде време да си изчисти главата. Днешните му отсъждания показаха ясно, че има нужда от почивка. Трябваше да отрежат крака на Антон Недялков, за да има картон ли? А дори свири фаул за противника", коментира Петричев след мача.

Да не говорим за неотсъдена дузпа за Лудогорец, непоказани картони, неотсъдени фаулове. Колко още да изброявам? Любо Пенев цял мач също го нарежда от тъчлинията. Ние обмисляме жалба, но не знам дали съдията е по-виновният. Мисля, че грешката е в тези, които правят нарядите", добави директорът.

"Проблемите" на Попов, за които говори Петричев, са от двубоя между ЦСКА 1948 и Левски, в който съдията първо отсъди, а след това отмени дузпа на дебютанта в Първа лига. Без да взимаме страна по спора "кой прав, кой крив", трябва да се отбележи, че съдията има правото и задължението да взима решения в мача по своя лична преценка. Дали тя е правилна или не - е отделен въпрос.

Очевидно Петричев говори за някакво наслагване в грешните решения, взимани от Попов. И това в действителност е проблем. Трябва обаче да се напомни на Петричев и компания, че 9 години все едни съдийски грешки се наслагват в българския футбол. А смущаващото е, че в 99% от случаите са в полза на техния Лудогорец и в ущърб на преките им конкуренти. 

Трябва ли да се напомня за всички скандални отсъждания в мачове на Лудогорец (и не само), които са носели победи и титли в Разград? Да отваряме ли дума за безумно грубата игра на футболисти като Козмин Моци, който е правил къде-къде по-касапски влизания срещу противникови играчи? Лудогорец винаги е печелил с подкрепата на арбитрите - понякога с решаваща роля, понякога не. И е трудно да запазиш самообладание, когато чуеш плач срещу съдиите точно от тях.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички