Шампионът е ясен, но 4 големи въпроса "тормозят" Висшата лига преди края


Шампионът е ясен, но 4 големи въпроса "тормозят" Висшата лига преди края
Снимка: Getty Images

3440 0

Официално и на теория бе потвърдено, че Манчестър Сити е шампионът на английската Висша лига за трети сезон поред. Празненствата вече започнаха и отминаха - награждаването също. Но с това не се изчерпват въпросителните в според мнозина най-силния шампионат. Платформата за онлайн спортни залози Sesame.bg предлага интересни коефициенти за развръзката в последния рунд. 

Индиректната битка Манчестър Юнайтед - Ливърпул за топ 4 във Висшата лига 

Най-интригуващ изглежда случаят в топ 4, след като дълго време се смяташе, че битката е предрешена. Изведнъж колосът Ливърпул се посъвзе и записа добри резултати, които му позволиха да запази шансове за топ 4. За да се осъществи приказката обаче, всичко е в ръцете на Манчестър Юнайтед.

"Червените дяволи" са с три точки аванс и мач пасив, като могат да изпуснат мястото си в Шампионска лига, ако запишат две поражения, а мърсисайдци се справят със Саутхемптън в последния кръг (тъй като са със значително по-добра голова разлика - при равен брой точки ще изместят кръвния враг).

Първият от въпросните мачове за Юнайтед е срещу намиращия се в криза през сезона Челси. Sesame.bg предлага коефициент от 1,69 за победа в полза на "червените дяволи", с която не просто ще си гарантират топ 4, но и ще изместят Нюкасъл от третата позиция. Ставката за успех на Челси пък е 5,03, докато пазарът за равенство е оценен на 4,52.

Борбата за Европа: Малката надежда за разпадащия се Тотнъм

Дълго време Тотнъм бе с отлични изгледи за топ 4 във Висшата лига. Изключително слаб период, продължил няколко месеца, направи така, че лондончани към момента дори не са в зона "Европа". Отборът е на осма позиция, но е със само точка по-малко от Астън Вила, който заема мястото, даващо право на участие в Лигата на конференциите.

Коефициентът от Sesame за това "виланите" да загубят от Брайтън, който при всички случаи ще финишира на шесто място и ще играе в Лига Европа, е 3,36 (и съответно 3,71 за равенство). В същото време Тотнъм ще има нужда от победа над Лийдс като гост, а ставката за това е 2,40.

Изпадащите във Висшата лига: Един сигурен, двама дебнещи за "карамелен разпад"

На дъното на класирането интригата е най-голяма, тъй като са замесени най-много отбори в борба за едно място. Саутхемптън вече знае, че ще играе в Чемпиъншип догодина. Лийдс и Лестър обаче са съответно 19-и и 18-и, докато Евертън е с две точки над тях на 17-ата позиция. В последния кръг "карамелите" посрещат у дома Борнемут, "лисиците" домакинстват срещу Уест Хям, а Лийдс също е с мач у дома - както вече споменахме, срещу Тотнъм.

Коефициентът на Sesame.bg за това Лийдс да съумее да се спаси е най-голям (измежду трите споменати тима) - 13,00. Шансовете на шампиона от сезон 2014/15 да остане във Висшата лига и догодина пък са оценени на 5,00. Съответно ставката за това Евертън да се спаси пък е 1,22, а за изпадане на "карамелите" - 4,00.

Докъде може да стигне Ерлинг Холанд с головете във Висшата лига 

Звучи впечатляващ фактът, че цели трима играчи от първенството имат поне 20 попадения. Айвън Тоуни е приятната изненада с 20 гола, а Хари Кейн отново изпраща силен индивидуален сезон с 28 попадения. А по-невероятното е, че той остава далеч от лидера. Ерлинг Холанд изпраща невероятен първи сезон и кръг преди края има... 36 гола, чупейки куп рекорди.

До колко обаче може да набъбне сметката на норвежкия нападател до края и може ли изобщо да увеличи показателя от 36, предвид че остава само един кръг? В последния мач съперникът е удобен за тази цел - Брентфорд. Коефициентът на Sesame.bg за гол на Ерлинг Холанд по всяко време от мача е 1,73 (и съответно 3,60 за това той да отбележи първия гол - същата е ставката и за това да е последният голмайстор в срещата).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички