Великият Канчелара завърши кариерата си със злато в Рио 2016!


Великият Канчелара завърши кариерата си със злато в Рио 2016!
Снимка: Guliver/Getty Images

1214 0

Най-великият успех в последния сезон на легендарния Фабиан Канчелара в голямото колоездене е факт! Шампионът от Пекин 2008 дублира златния си медал на Олимпийските игри в Рио де Жанейро и гарнира бляскавата си кариера с нова титла в дисциплината бягане по часовник.

Въпреки че имаше сериозна конкуренция, поне на пръв поглед, особено в лицето на трикратния победител в Тур дьо Франс Кристофър Фруум, швейцарската легенда в колоезденето се оказа недостижим за когото и да е.

Като голям стратег и блестящ "часовникар" Канчелара разгърна потенциала си във втората половина на етапа, като го премина за 1 час 12 минути и 16 секунди.

Том Дюмулен зарадва Франция със сребърен медал в дисциплината, като се представи на изключително ниво, още повече, че падна по жесток начин по-рано през годината на Тур дьо Франс и изобщо не бе слаган в сметките за Игрите в Рио 2016.

Все пак, Крис Фрум повтори успеха си отпреди 4 години в Лондон 2012 и спечели нов бронзов медал в часовника. Той бе само с 4 секунди по-бърз от Джонатан Кастровиехо (Испания), но това се оказа достатъчно, за да стъпи на почетната стълбица.

Освен всичко, Канчелара оправда надеждите на Швейцария за медал, като дори ги надмина с титлата си в часовника. Той едва вторият в историята с два триумфа в тази дисциплина на Олимпийски игри, освен него това е постигал Вяцислав Якимов (2000 и 2004).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички