Съдия забрани на Лохте и другите "ограбени" да напускат Бразилия


Съдия забрани на Лохте и другите "ограбени" да напускат Бразилия
Снимка: Guliver/Getty Images

1088 0

Съдия Кейла Бланк е внесла решение, с което забранява на американските плувци Райън Лохте и Джеймс Фейген да напускат територията на Бразилия до приключване на разследването по случая с кражбата, която те претърпяха в Рио де Жанейро. Това съобщава агенция "ТАСС", която се позовава на вестник "Globo".

Лохте обаче вече си е заминал за Щатите.

Федералната полиция на Бразилия е уведомена за решението на съдията. В рамките на деня тя трябва да извърши обиск в олимпийското село.

Както е известно, Олимпийският комитет на САЩ съобщи, че четирима от техните плувци са били ограбени в нощта на 14 август в Рио. Гунар Бенц, Джак Конгър, Джими Фейгън и Райън Лохте са се прибирали в олимпийското село. Таксито, в което са се возили атлетите, е било спряно от въоръжени мъже, които се представили за сътрудници на полицията. Престъпниците поискали от спортистите да им дадат парите си и други лични вещи.

Въпреки това, няколко дни по-късно бразилските медии и органите на реда поставиха под съмнение показанията на плувците. В полицията отбелязаха, че американците давали противоречиви показания и не можели да си спомнят цвета на таксито, в което са се возили.

Във вторник "Daily mail" публикува видео от камерите за наблюдение в олимпийското село, което показва как спортистите се връщат у дома след инцидента. Преминавайки през детектора за метал, те изваждат мобилни телефони, документи и други предмети, които трябваше да са в ръцете на крадците.

Потърпевшите спортисти са заявили, че нападателите са им отнели само 400 долара, но са им оставили мобилните телефони и документите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички