ПРОГНОЗА: Реал Мадрид - Барселона


ПРОГНОЗА: Реал Мадрид - Барселона

1937 0

Тази вечер ще се изиграе първият епизод от зрелището "Ел Класико", което противопоставя Реал Мадрид и Барселона в най-очаквания сблъсък на клубно ниво до момента през сезона.

Пълен анализ на срещата може да ЧЕТЕТЕ ТУК. Що се отнася до света на футболни прогнози, то, както обикновено, голямото дерби в Испания предлага страхотен шанс да изкараме някой допълнителен лев в съботната вечер.

В срещата има два основни фактора - с каква тактика ще излезе Рафаел Бенитес и в каква форма ще бъде Лионел Меси след завръщането си от контузия.

За испанския треньор това ще е първо "Ел Класико", а още преди него критиките към специалиста валят в медиите. Освен това има много сериозно напрежение в състава между играчи и треньор, както и между самите играчи. Това напрежение има потенциал да ескалира именно срещу Барселона, като се има предвид че Бенитес се готви за дефанзивна схема с идеята да не загуби предстоящата среща.

Идеята да излезе с Кроос, Каземиро и Модрич в средата на терена не се приема добре от испанските медии, но въпреки това Бенитес ще заложи на своето и ще гледаме един дефанзивен Реал Мадрид срещу Барселона. Това не означава, че "кралския клуб" няма да има своите шансове, но идеята да допуснеш Барселона да разиграва спокойно в твоята половина и да се лишиш от плеймейкърските способности на Хамес Родригес изглежда по-скоро абсурдна, особено срещу разредената защита на Барса.

В същото време не се знае как ще изглежда Барселона при завръщането на Лионел Меси. Неймар и Суарес показаха отлични игри в последния месец, като Барселона изглеждаше като фаворит в срещата и без аржентинския ас. Триото в нападение няма как да бъде спряно, а Реал Мадрид има и много сериозен проблем - контузията на Серхио Рамос в рамото. Той ще играе на обезболяващи и ще претърпи операция след дербито, а това при всички положения ще го тревожи през всичките 90 минути на срещата.

Истината е, че всяко дерби е непредвидимо, но предпазливостта на Бенитес може да му коства дори точката в мача. Освен това той не се слави като "треньор за дербита", като е загубил над 50% от този тип мачове, начело на Ливърпул и Наполи.

Да се търси знак в подобни срещи е много трудно, но ако държите да заложите на победа на един от двата отбора, логичният избор е Барселона.

ПРОГНОЗИ: Над 2.5 гола, И двата отбора да отбележат гол, Барселона да спечели; Барселона да спечели и двата отбора да отбележат гол; Полувреме с повече голове - второ полувреме.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички