Роналдо с два страхотни рекорда на европейски първенства


Роналдо с два страхотни рекорда на европейски първенства
Снимка: Getty Images

1419 0

Кристиано Роналдо не можа да осигури кой знае колко блестящо класиране на Португалия за осминафиналите на Евро 2016, след като "селесао" се промуши до елиминациите като финиширал на трето място отбор в групата си.

Роналдо асистира за първия гол и отбеляза следващите два за Португалия при зрелищното равенство 3:3 с Унгария. Суперзвездата на "мореплавателите" и Реал Мадрид вече има общо 8 попадения на европейски първенства и е само на 1 от върховото постижение в това отношение на легендата Мишел Платини.

РОНАЛДО СЕ ОТПУШИ НА ЕВРО 2016, НО ПОРТУГАЛИЯ СЕ НАТРЕСЕ НА ХЪРВАТСКА!

Роналдо обаче е единственият в историята на турнира, който бележи в четири поредни шампионата на Стария континент - през 2004, 2008, 2012 и сега по терените във Франция.

Още със стъпването си на игрището срещу Унгария пък Роналдо заслужи и друг престижен рекорд - той е номер 1 по брой мачове на европейски първенства, като изигра 17-ата си среща и ще увеличи сметката си мимимум с една, когато Португалия се израви срещу Хърватска на осминафиналите.

Роналдо увеличи рекорда си и по брой мачове изобщо с националния отбор - 129, като има 2 повече от знаменития Луиш Фиго.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички