Защо, защо всички фаворити са в един поток на Евро 2016?!


Защо, защо всички фаворити са в един поток на Евро 2016?!
Снимка: Getty Images

3280 0

УЕФА или не е домислила стратегически провеждането на Евро 2016, или умишлено е поставила всички фаворити в един поток за елиминационните мачове. Така вместо балансиран път към финала, ще гледаме как големите отбори се избиват един друг, докато някой от по-скромните състави си проправя по-лесно шанс да стане европейски шампион.

Да, изненадващо или не, Испания и Англия не спечелиха групите си, затова ще страдат. Испанците се натресоха на Италия още на осминафинал (да не говорим, че този сблъсък можеше да бъде избегнат на толкова ранна фаза, ако "скуадра адзура" не беше решила да играе феърплей и да не печели своята група).

Англия пък ще срещне втория от група F, който напълно вероятно може да е Португалия с Кристиано Роналдо. В този поток са и домакините Франция, които ще играят с третия отбор от групи C, D или Е.

Компания на тези футболни страшилища прави и Германия, която на осминафинал очаква третия от групи A, B или F. Ако Франция и Англия се класират за 1/4-финал, ще се изправят един срещу друг, а Германия пък в по-следващата фаза би срещнала Испания или Италия.

А какво се случва в другия поток - пълна смехория. Големите фаворити са Хърватска и евентуално Белгия, ако "червените дяволи" се класират втори в групата си. Тези два отбора ще имат далеч по-лесни препятствия към финала и е напълно възможно един от тях да го стигне, ако не се стигне до някаква чутовна изненада.

Вместо да мерят сили с Франция, Германия, Испания, Италия или Англия, хървати и белгийци ще трябва да се борят с доста по-апетитни хапки като Швейцария или Полша или Уелс или Португалия или Исландия/Унгария - все тимове, които не може да не победиш, ако си тръгнал да ставаш европейски шампион.

Благодарим, УЕФА, че Италия спечели групата си предсрочно и за награда се натресе на Испания (или в "по-добрия" случай на Хърватия)! Благодарим и че домакинът Франция спечели групата си и за награда попадна в потока на смъртта!

Всичко най-интересно за Евро 2016 следете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички