Защо на Европейското първенство по футбол няма мач за 3-то място?


Защо на Европейското първенство по футбол няма мач за 3-то място?

9079 0

Европейското първенство по футбол 2016 е най-вълнуващото събитие през иначе скучното лято за всеки привърженик на играта. Франция е домакин на най-грандиозното събитие на Стария континент и всички очакват с нетърпение отговора на въпроса - кой ще стане новият европейски шампион?

ЩЕ СЕ ИЗНЕНАДАТЕ КОЛКО МНОГО ИГРАЧИ НА ЕВРО 2016 СА НА ТУРАЛИЗИРАНИ

Европейското по футбол е уникално по рода си в сравнение с другите континентални шампионати, защото няма мач за бронзовите медали (за трето място). В Купата на африканските нации има, както и в турнира за Купата на Азия, както и в Копа Америка (сега е обединена, но преди и в турнира на Северна и Централна Америка "Голд къп" имаше мач за третото място). Защо няма бронзов медалист в Европа?

ТОП 6: ХИМНИТЕ НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ПЪРВЕНСТВА

Отговорът е, че още от Евро 1984 година УЕФА няма практика да урежда мач между два от най-опечалените отбори на турнира - загубилите полуфиналите. Причината е, че на предишното Евро 1980 в Италия дуелът за бронза между домакините и Чехословакия е една от най-тъжните картинки в историяна на международния футбол.

ОБЯВИХА НАЙ-ДОБРЕ ПЛАТЕНИЯ ТРЕНЬОР НА ЕВРО 2016

Целият щаб на "Скуадра адзура" съжалява, че не се е класирал на финала на домашния си турнир, а настроението не е по-различно и в лагера на Чехословакия. Ентусиазмът на зрителите също бил нулев, а резултатът - 9:8 за Чехословакия, но при изпълнение на дузпи, а иначе в игрово време голове не са отбелязвани.

Поради разочароващия дуел УЕФА решава никога повече да не включва мач за бронза на Европейско по футбол.

Следете всичко най-актуално от Евро 2016 на Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички