Италия - рекордьор по отпадания след дузпи


Италия - рекордьор по отпадания след дузпи
Снимка: Getty Images/Gulliver

1160 0

Италианците явно не могат да изпълняват дузпи, въпреки че са разполагали винаги с едни от най-големите майстори на играта. След злощастното отпадане от Германия при рулетката на 11-метровите удари вече официално "скуадра адзура" е най-големият "лузър" в историята.

Вече цели седем пъти италианците са отпадали на големи първенства след изпълнение на дузпи. Досега те деляха горчивата "чест" с Аржентина, Англия и Мексико, които по шест пъти са били победждавани по този начин.

Първият такъв случай за Италия е на Евро 1980, когато Чехословакия побеждава в битката за бронзовия медал. Разочарованието е голямо, показателно е, че това е последният мач за бронз в историята на еврофиналите.

ЗАЩО НА ЕВРОПЕЙСКОТО НЯМА МАЧ ЗА БРОНЗОВИТЕ МЕДАЛИ?

На Мондиал 1990 на домашен терен Италия пада с дузпи от Аржентина на полуфиналите и отново потъва в скръб.

Още по-болезнено е на Мондиал 94, когато Италия губи финала с Бразилия, а звездата Роберто Баджо прави може би най-известния пропуск от бяла точка в историята. На Евро 2008 Испания изхвърля Италия след дузпи на четвъртфиналите по пътя си към титлата.

Последното разочарование преди краха с Германия е на Купата на конфедерациите през 2013 година, когато пак Испания побеждава "адзурите".

 Всичко най-интересно за Евро 2016 четете в Sportlive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички