Франция се страхува от проклятието на домакина на Евро 2016


Франция се страхува от проклятието на домакина на Евро 2016
Снимка: Getty Images/Gulliver

1101 0

Да бъдеш домакин на голямо първенство е изключителна чест, но и отговорност. Ако си домакин и си държава като Полша и като Украйна (или Австрия и Швейцария), няма да съжаляваш много, ако отпаднеш на полуфинал.

Ако си Франция, Германия или Бразилия обаче, няма да има нищо по-болезнено от загуба пред собствена публика преди финала. Питайте бразилците, които още страдат след историческия срам от Германия - 1:7 на полуфинала на Мондиала само преди две години.

Французите се притесняват да не станат същата жертва на Бундестима точно преди финала. "Проклятието на домакина" всъщност е карало и германците да ронят сълзи - на Мондиал 2006.

Тогава бе последният случай (преди Бразилия), в който домакинът бе реален претендент за титлата, а Италия спечели с 2:0 след продължения и лиши Маншафта от голямата мечта - да триумфира на родна земя.

Ще се случи ли същото и на Франция? Ще избегнат ли пак "петлите" от "проклятието на домакина"? Те са последните, които са го правели и на европейска, и на световна сцена.

Последният домакин на Европейско първенство, който е печелил титлата, е Франция - през 1984 година. Последният домакин на Мондиал, който е печелил титлата, пак е Франция - през 1998-ма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички