Помощник на Илиан Илиев спомена ЦСКА, Левски и Лудогорец и констатира: Това прави нашия избор изключително труден


Помощник на Илиан Илиев спомена ЦСКА, Левски и Лудогорец и констатира: Това прави нашия избор изключително труден
Снимка: facebook / BulgarianNationalTeam

740 0

Помощникът на Илиан Илиев в Черно море и в националния отбор на България - Петър Костадинов, даде интервю пред "БТА" след 1:0 срещу Танзания и преди сблъсъка с Азербайджан от турнира "FIFA Series".

"Със сигурност не направихме добър мач чисто игрово, но пък е радващо, че спечелихме срещата с Танзания. Това ще даде възможност отборът да се вдигне малко психологически, да се успокои и да се надяваме да покаже истинското си лице занапред. Защото ние смятаме, че потенциалът на футболистите е доста по-голям", започна той.

национален отбор по футбол

"Първият ни лагер през ноември 2023-та година - макар и с две официални срещи с Унгария и Сърбия, беше опознавателен. Искахме да се запознаем с личностите, които имаме в отбора, не толкова с футболните качества. Защото ние ги познаваме. А по-скоро искахме да ги научим какви характери са. Разбира се, че с повечето сме имали контакти и преди, но пък с някои не. Така че първият лагер беше повече да се опознаем, докато в този се стремим да подобрим някои аспекти на играта. И се надявам след победата над Танзания и настроението, и самочувствието да бъдат по-добре. И с Азербайджан това да се види на терена".

ОЩЕ: България няма да бъде 'златна' срещу Азербайджан, Илиан Илиев пък готви поне една промяна в стартовия си състав?

"За нас е по-различно сега в националния отбор и по-трудно дори. Защото ние трябва да предадем нашите възгледи за футбола на базата на индивидуалните качества на футболистите. Те играят по един начин в клубовете си, а тук искаме други неща. И със сигурност за краткото време, в което сме на лагери и имаме по 2-3 тренировки за изграждане на нашия стил, е трудничко. Със сигурност е по-трудно да работим на двете места, но ние сме го приели. Знаехме какво ни очаква, така че нямаме право и не се оплакваме от този ритъм. Вече следващият лагер през юни, първенството би трябвало да е приключило, няма да има проблеми", обясни Костадинов.

Илиан Илиев

Помощник-треньорът на Черно море коментира и ситуацията в Първа лига:

"В няколко интервюта след наши мачове казвах, че изявените фаворити за спечелването на шампионската титла са ЦСКА и Лудогорец. Ние ще се опитаме, ако можем, да развалим сметките на някой. Колкото и клиширано да звучи, играем си мач за мач и ще видим докъде ще ни стигнат силите".

За чужденците в ЦСКА, Левски и Лудогорец

"Що се отнася за броя на чужденците в Първа лига – разбира се, че прекалено много чужденци играят в отборите и е прекалено малък изборът на български футболисти. Особено това се отнася за водещите отбори като ЦСКА, Левски, Лудогорец. Знаем, че там играят максимум по 2-3 българи и това прави нашия избор изключително труден", констатира Петър Костадинов.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

След разходи от над 35 000 евро: Георги Иванов слага край на туристическите командировки, които плаща БФС

България смазва Азербайджан - и финансово, и исторически: Има обаче неприятна изненада

Треньорът на Азербайджан изненада - сравни България по сила с Швеция

Илиан Илиев посочи голямата си вина за мача с Танзания и постави Азербайджан с малко пред нашия отбор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички