Плашещо: България никога не е била АУТСАЙДЕР срещу Албания, а сега е с нищожни шансове да бие


Плашещо: България никога не е била АУТСАЙДЕР срещу Албания, а сега е с нищожни шансове да бие
Снимка: Ivan Ivanoff / LAP.bg

2536 0

Българският национален отбор по футбол поднесе сериозно разочарования на родните привърженици. "Лъвовете" записаха осми пореден мач без успех, след като Литва ни победи с 2:0 и от своя страна прекъсна серия от 15 срещи без успех. А сега страната ни е в ролята на пълен аутсайдер при опита си да прекрати своята поредица от негативни резултати.

За първи път в историята: Албания фаворит срещу България

Аутсайдер, и то срещу страна като Албания. За първи път "лъвовете" са в ролята на аутсайдер срещу този съперник, който обаче се намира в много, много добра форма. За хората, които следят по-отблизо футбола на национално ниво, дори не е изненада какви малки шансове са отреждани на страната ни за победа. А това потвърждава и платформата за онлайн спортни залози efbet.

Коефициентът на букмейкъра за това селекцията на Младен Кръстаич да победи като гост на своя опонент е 5,20, докато ставката за победа в полза на Албания е 1,71. Съответно пазарът за равенство между двата тима е оценен на 3,85. Те се изправят един срещу друг в Тирана във вторник, 17-и октомври, от 19:00 часа българско време.

През този век двата отбора са се срещали общо три пъти. През 2003 година побеждаваме в приятелска среща с 2:0, а през 2007 се състоят два мача от квалификациите за Евро 2008. Тогава и двата сблъсъка завършват без победител (0:0 в София и 1:1 в Тирана).

Сега обаче ситуацията е доста по-различна. Албания показва впечатляващо израстване, а България - плашещ регрес. Показателно е, че противникът ни е първи в група с Чехия, Полша, Молдова и Фарьорските острови. Тимът е с 13 точки (срещу 2 за България при същия брой изиграни мачове, макар и срещу различни отбори), като има преднина от две пред Чехия, която победи преди дни, и три пред Полша, която е с мач по-малко.

Ще си спретнат ли България и Албания голово шоу в Тирана?

В последните си пет двубоя Албания има четири победи и едно равенство. В тях се е стигнало до средно 2,6 гола на мач, като са два случаите на гол/гол. В най-скорошните пет дуела на България пък страната ни има три загуби и две равенства. В тях има средно по 2 попадения на мач, а случаите на гол/гол са три.

Коефициентът на efbet за това в предстоящия сблъсък между Албания и България да има над 2,5 попадения е 2,30, докато за под 2,5 гола в срещата е 1,69. Съответно ставката пък за това и "лъвовете", и техните домакини да съумеят да си отбележат по поне едно попадение в двете врати е 2,25, докато за няма гол/гол е 1,71.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички