Националният отбор ще играе контроли с Гърция и Израел


Националният отбор ще играе контроли с Гърция и Израел
Снимка: Emona Tsoncheva / / LAP.bg

2535 0

Националният отбор на България ще изиграе два приятелски мача през март 2022 г. Според БТА съперници на отбора, воден от Ясен Петров, ще бъдат отборите на Гърция и Израел.

Според информацията срещата с Гърция е договорена условно. "Трикольорите" ще бъдат гости, но се очаква проверката да бъде потвърдена официално след като бъде изтеглен жребият за новия сезон на Лигата на нациите на 16 декември.

Срещата с Израел ще се проведе ако двата отбора не попаднат в една група в турнира на УЕФА. За приятелския мач има принципно разбирателство, като все още се преговаря за мястото на провеждане на срещата. Желанието на БФС е двубоят да се проведе в София заради сериозните противоепидемични мерки в Израел за пристигащите в страната чужденци.

И двата потенциални съперника не успяха да се класират за Световното първенство в Катар. Южните ни съседи завършиха на трета позиция в група B със само 2 победи в 8 мача. Елините не успяха да преборят конкуренцията на Испания и Швеция. Израел завърши на трето място в група F, като остана на цели 11 точки от първия Дания.

Ето и с каква статистика България приключи световните квалификации.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички