Жребий за квалификации на Евро 2024: Къде да гледаме събитието?


Жребий за квалификации на Евро 2024: Къде да гледаме събитието?
Снимка: GettyImages

3482 0

Днес (9 октомври) ще бъде изтеглен жребия за квалификациите за Евро 2024 в Германия. Церемонията ще се състои във Франкфурт. 53 отбора, включително и българският национален тим, очакват с нетърпение да разберат своите опоненто по пътя към европейското първенство.

Отборите ще бъдат разделени в шест урни на базата класирането им в Лигата на нациите. Целта е след жребия тимовете да бъдат разпределени в 10 групи - 7 с по 5 отбора и 3 с по 6 отбора. Предимство ще имат 4-те финалиста в Лигата на нациите, които ще са водачи в първите 4 групи, които ще са с по 5 отбора. Германия пък няма да участва в жребия, тъй като е домакин на първенството и се класира директно на финалите.

България успя да запази мястото си в четвърта урна след края на тазгодишното издание на Лигата на нациите. Това автоматично означава, че "лъвовете" ще срещнат доста по-класни съперници по пътя към Евро 2024.

Събитието започва в 13:00 (българско време) и ще можете да го гледате в ефира на БНТ 3 и Диема Спорт 3. Ако нямате възможността да му се насладите, следете го НА ЖИВО със SportLive.bg!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички