Женският национален отбор стартира с победа евроквалификациите


Женският национален отбор стартира с победа евроквалификациите
Снимка: БФС

404 0

Женският национален отбор по футбол на България победи с минималното 1:0 селекцията на Казахстан като гост в първи мач от група C4. В герой за момичетата на Силвия Радойска се превърна Симона Петкова, реализирайки единствения гол в срещата.

Още: Походът на България към Евро 2025 започва от Казахстан (пълна програма + състав на "лъвиците")

Как се разви срещата?

Като цяло родните състезателки владееха инициативата през повечето време на терена. Още в началните минути голмайсторката имаше възможност, но вратарката на домакините спаси. След това възможности имаха Евдокия Попадинова и Лора Петрова, но гол така и не падна. Също така минута преди края на първото полувреме Петрова беше повалена в наказателното поле и главната съдийка отсъди дузпа. Зад топката застана Симона Петкова, но противниковата вратарка отново спаси своя тим от гол. Такъв обаче дойде в петата минута от добавеното време. Петкова изпълни по страхотен начин свободен удар, матирайки стража на домакините за 1:0.

След почивката казахстанките се втурнаха в търсене на изравнително попадение, а нашите разчитаха на контраатаки. В едни от възможностите за "лъвиците" с пропуски се отчетоха Лора Петрова на два пъти, Йоана Станкова и Евдокия Попадинова. До края по-чистите положения също бяха за селекцията на Силвия Радойска, но нови голове не паднаха и България се поздрави с крайния успех.

След този мач на българките предстои двубой с Армения на 9 април. В първата си среща от квалификациите арменките загубиха от Румъния с 0:5.

Състав на България:

Още: Женският национален отбор на България бе разбит у дома от Украйна в ключов мач

Роксана Шахънска, Силвия Кефалова, Яница Иванова (78 - Николета Бойчева), Нора Димитрова, Кристиана Караиванова, Лора Петрова, Йоана Станкова, Ивана Найденова (78 - Леонора Желева), Симона Петкова (69 - Ивет Василева), Евдокия Попадинова (85 - Полина Ръсина), Димитра Иванова (46 - Виктория Адрианова)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички