Андрей Желязков: Скоро ще се класираме на голям форум, имаме самочувствие


Андрей Желязков: Скоро ще се класираме на голям форум, имаме самочувствие
Снимка: Lap.bg

2190 0

Легендата на Славия и българския футбол - Андрей Желязков, коментира актуалната ситуация в българския национален отбор. Той изрази надежди за светло бъдеще в тима, поради кардиналните промени, които претърпява напоследък.

"Очаквам най-накрая националният отбор да тръгне нагоре. Смениха се много селекционери и футболисти. Веднъж се викаха млади, а друг път играехме с по-опитни. Постоянно имаше такива промени. Докато сега наблюдавам, че Младен Кръстаич е последователен. Това, което си е наумил, го прави. Не извършва много промени в списъците си", заяви бившият нападател пред "Тема Спорт" и се върна към трудната, но заслужена победа над Северна Македония

"Надявам се най-после тимът да е попаднал на точния човек. Всички, които обичаме футбола, ще имаме полза от това. Крайно време е да се класираме на голям форум. Националите спечелиха, не неочаквано, но много труден мач със Северна Македония, което се надявам да е дало самочувствие на младите играчи. Някой ще каже: "Да, не е силен съперник". Но не е никак лесно да го победиш, особено като гост. Това ме навежда на мисълта, че националният отбор тръгва нагоре. Предстоят контроли, които също са важни за самочувствието и увереността на футболистите. Това липсваше преди в по-голяма част от играчите",добави още той. Желязков коментира решението на Младен Кръстаич да не изпраща повиквателна на един от най-добре представящите се в последно време играчи у нас Ивайло Чочев, което предизвика редица спорове.

"Това си е решение на селекционера. Всеки си има виждане за футбола. Предполагам, че има идея с някой друг играч, въпреки че Ивайло Чочев се представя много добре през този сезон. Рано или късно смятам, че и той ще попадне в националния отбор и то ще бъде напълно заслужено", отговори бившият голмайстор, след което говори и за критиката на сърбина относно рядкото налагане на български таланти в елитните клубове у нас.

"Явно вижда нещо, което не харесва. Това е неговата визия, с която до момента показва, че работи в правилната посока. Да, трябва да се дава повече шанс на българските футболисти, за да върви нагоре и националният отбор.

Както сме си говорили и преди, треньорите се оценяват по резултатите. По нищо друго. Това е мерилото, Крайно време е, а и според мен наближава, макар да е изненада за някои, че ще се класираме за голям форум", каза още той и разкри за големия потенциал в българския национален отбор.

"Да, притежаваме такива. Ще дам пример с Мартин Георгиев, който отиде в Барселона, както и Никола Илиев в Интер. Има и още такива момчета. Но трябва и търпение към тях. Виждаме, че се налагат в отборите си, макар и вторите тимове. Все пак, не е лесно да играеш и в дублиращите състави на тези грандове. Рано или късно ще се превърнат в основни фигури. Двамата са със сериозни качества. Полека-лека се оформя едно поколение, към което трябва и малко търпение. Когато си нерешителен, започваш първо да взимаш опитни, а после половината част стари и другата млади играчи, и постоянно се колебаеш. Мисля, че Младен Кръстаич в това отношение е решителен и го показва, откакто пое националния отбор, допълни роденият в Раднево голаджия. Той сподели мнението си относно потенциално класиране на България на Евро 2024, предвид групата на тима, включваща Сърбия, Унгария, Черна гора и Литва.

"Сърбия е все още водеща сила на Балканите. Някой сигурно ще ме вземе за луд, но защо да не сме вторият отбор в крайното класиране и да отидем на европейското. Да, Унгария показа много добро лице в Лигата на нациите, но и България полека-лека го прави. Вече споменах тези от младите, които са най-известни в Европа, но има и много други. Ако се намерят още поне трима-четирима, ще се създаде добро ядро. Тези момчета трябва да се научат на ред, дисциплина и професионално отношение към играта. Защото не може само да притежаваш талант, необходим е и здрав труд", завърши Андрей Желязков.

Ето как оцени Младен Кръстаич работата си до момента в националния отбор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички