Лудогорец се позабавлява с 5 гола срещу Ботев Враца (ВИДЕО)


Лудогорец се позабавлява с 5 гола срещу Ботев Враца (ВИДЕО)
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2045 0

Лудогорец се позабавлява срещу Ботев Враца с 5:0 в двубой от 19-ия кръг на Първа лига. У дома разградчани не срещнаха никакъв отпор, като през целия двубой владееха инициативата. В голмайстори се превърнаха Квадво Дуа в 20', а всички останали се разписаха през втората част - Якуб Петрьовски в 56' и 59', Матиас Тисера в 74' и Тодор Неделев в 88'.

След този мач разградчани продължават да дишат във врата на лидерите - ЦСКА и Черно море, които са с 42 точки, 3 повече от Лудогорец. Възпитаниците на Георги Дерменджиев са и с мач по-малко. 

В следващия кръг възпитаниците на Георги Дерменджиев гостуват на ЦСКА, а преди това имат домакинство на Локомотив Пловдив за Купата през седмицата. За момчетата на Христо Янев предстои домакинство срещу Левски.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Проблем с едната мрежа забави началото на срещата с няколко минути, но той бе бързо преодолян.

Началните минути бяха сравнително спокойни, макар че очаквано Лудогорец бе по-активният отбор. Отборът тръгна веднага в атака, но без особено опасно положения. Във 2' Текпетей намери Фон Витри, който от наказателното поле към Сон, но той стреля над вратата. 

В 6' отново Текпетей намери Якуб Пьотровски отдясно. Той продължи към Квадво Дуа, който пробва техничен удар с пета, но топката мина покрай вратата.

Логично - в 20' "орлите" откриха резултата. Текпетей с основа роля и извеждащ пас към Дуа. Благодарени на скоростта си се измъкна от противниковата защита, остана сам срещу вратаря и с диагонален удар се разписа. Това бе и първият точен удар в двубоя.

Малко след това Текптей стреля опасно от дъгата на наказателното поле, но покрай вратата. "Орлите" увеличиха натиска си и в 26' след комбинация между Пьотрвски и Фон Витри, последния стреля, но стражът на гостите спаси.

В следващата атака се стигна до авантаж на Георги Кабаков, но Дуа също не преодоля Бариос. В края на полувреметоо врачани стигнаха до първата си възможност за гол. Даниел Генов стреля от далечна дистанция, но стреля високо над вратата на Лудогорец.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

И през втората част ситуацията не се промени. Разградчани тотално доминираха и се стигна бързо до две нови попадения. В 56' влезлият като резерва Тодор Неделев центрира към Петрьовски. Той бе изпуснат от отбраната и с глава вкара за 2:0. Само 3 минути по-късно отново същият голмайстор се разписа по земя след асистенция от Фон витри.

В 74'  "орлите" организираха дълга атака, при която Тодор Неделев пусна извеждащ пас към Матиас Тисера. Той остана очи в очи с Бариос и елегантно го копна за 4:0 за първия си гол в елита.

Две минути преди края Лудогорец реализира пето попадение. Рик Джонатан проби отляво и центрира, а отбраната на гостите не се справи. Топката бе изчистена право на волето на Тодор Неделев, който вкара страхотен гол за 5:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Лудогорец: 67. Дамян Христов – 6. Якуб Пьотровски, 8. Клод Гонзалвеш, 9. Квадво Дуа, 16. Аслак Фон Витри, 17. Сон, 24. Оливие Вердон, 26. Ноа Сонко Сундберг, 30. Педро Нареси, 37. Бърнард Текпетей, 77. Кайо Видал

Ботев Враца: 34. Федерико Бариос – 9. Даниел Генов, 10. Спас Георгиев, 11. Жан-Пиер Да Силва, 14. Марко Мажуга, 20. Мартин Христов, 21. Бубакар Траоре, 23. Браян Мендоса, 28. Едуардо Кунде, 37. Марио Киконда, 77. Стефан Велев

ПРЕДИ ДВУБОЯ


Преди днешния двубой шампионите са 3-ти с 36 т., но и два мача по-малко от лидерите Черно море и ЦСКА, които са с 42. Трите тима са изгубили до момента по 15 точки от началото на сезона.

Контузени в разградския тим са Диниш Алмейда, Марсел Хайстер и Иван Йорданов. Врачани ще са без отстранения Момчил Цветанов, санкционирания Браян Переа, както и контузените са Мирослав Маринов и Чавдар Ивайлов.

В последните 10 мача между тези два тима "орлите" имат 9 победи. Единственото им поражение от врачани е на 15 февруари 2020 година, когато падат с 1:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички