Голяма изненада: Лудогорец е №1 по червени картони този сезон в Първа лига


Голяма изненада: Лудогорец е №1 по червени картони този сезон в Първа лига
Снимка: Ivan Ivanov / LAP.bg

2258 0

Изненадваща статистика извади вестник "24 часа" днес. Тя касае червените картони, които българските отбори получават през новия сезон. Лидерът в тази негативна класация е шампионът Лудогорец.

Разградчани са получили цели 3 изгонвания в изиграните едва 8 мача в първенството досега. Първият изгонен беше дошлият през това лято от Левски Ноа Сонко Сундберг. Бранителят бе отправен преждевременно към съблекалните в мача с ЦСКА от шестия кръг. Това обаче не повлия на резултата, тъй като "орлите" вече водеха с 3:0.

В следващия кръг при загубата 0:1 от Черно море пък двама футболисти на Лудогорец получиха червени картони. В края на мача Игор Пластун извърши грубо нарушение и съдията Радослав Гидженов го отстрани от игра.

Няколко минути по-късно съдбата му последва Матиас Тисера, който не бе на терена, но избухна срещу съдията. Така евроучастникът ни към момента е единственият тим в родния елит, който е получил 2 червени картона в един мач.

Иначе, новакът в Първа лига Етър (Велико Търново) също има 3 червени картона, но в 9 мача. Любопитно е също така, че "орлите" са родният тим с най-малко жълти картони - 11 дотук. Междувременно, двама играчи на Лудогорец влязоха в топ 10 на най-поскъпналите в Първа лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички