Дерменджиев: Мислим за коефициента си, защото ще става все по-трудно в ШЛ


Дерменджиев: Мислим за коефициента си, защото ще става все по-трудно в ШЛ

2017 0

Наставникът на Лудогорец Георги Дерменджиев разкри преди домакинството на ПСЖ от втория кръг на Шампионска лига, че "орлите" осъзнават важността на натрупването на солиден клубен коефициент в евротурнирите.

Както е известно, от сезон 2018/19 топ 4 първенствата на Европа ще имат гарантирани 4 участника в груповата фаза, а в квалификациите ще се взима предвид и фактор като "история", който може да даде на даден клуб предимство спрямо тим като Лудогорец.

АКО ПСЖ СЕ ПРОВАЛИ СРЕЩУ ЛУДОГОРЕЦ, ЩЕ СЕ СРИНЕ

"Знаем, че ще става все по-трудно за малките отбори да се класират за Шампионска лига при новия формат. Затова ще направим всичко възможно, за да натрупаме добър коефициент", коментира Дерменджиев.

"В Лудогорец вече има рутина и футболистите показват, че могат по-лесно да преценяват силите си в мачовете от първенството и тези в Шампионска лига. Пренастройката не е лесна, но нас не ни плаши нищо.

ПСЖ може би още търси себе си при Емери, но не са по-малко качествен отбор, въпреки че ги няма Златан Ибрахимович и Давид Луиз. Виждате какви имена има в състава си - само двама от тях струват 100 млн. евро.

Наистина сме млад отбор, но това е един изключително перспективен проект. Собствениците ни построиха нова база. Пет поредни години сме шампион на България. Участия в Лига Европа, сега втори път в групова фаза на Шампионската лига“, каза още Дерменджиев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички