Жребият е изтеглен - ето ги съперниците на Лудогорец в Шампионска лига


Жребият е изтеглен - ето ги съперниците на Лудогорец в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

7192 0

В четвъртък вечер в Централата на УЕФА в Нион беше изтеглен жребият за груповата фаза на Шампионска лига. Така българският шампион Лудогорец узна съдбата си, като "орлите" попаднаха в група "А", където ще се изправят срещу Арсенал, ПСЖ и Базел!

Първите мачове от груповата фаза на турнира са на 13 и 14-и септември, като "орлите" ще са гости в първия си двубой от тазгодишното издание (непотвърдена информация).

Това ще бъде второ участие за Лудогорец в Шампионска лига. Преди 2 години "орлите" успяха да вземат победа срещу Базел и равенство срещу Ливърпул, но клубът остана на 4-о място. Воденият от Георги Дерменджиев тим регистрира общо 4 поражения - от Базел, от Ливърпул и две от Реал Мадрид.

През настоящия сезон българският шампион влезе в "лигата на богатите", след като поред отстрани Младост (Подгорица), Цървена звезда и Виктория (Пилзен). Интересен факт е, че "орлите" не допуснаха поражение в нито един от мачовете си.

До момента Лудогорец е заработил около 15 милиона евро, като тепърва отборът ще може да спечели още при добро преставяне, продажба на билети и фен-артикули, както и от телевизионни права.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички