Лудогорец влага 2 милиона в стадиона, остава без зимна селекция


Лудогорец влага 2 милиона в стадиона, остава без зимна селекция
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

1692 0

Лудогорец трябва да намери място в групите на Шампионска лига през следващия сезон, а отборът да играе на стадиона в разград. Това е последната мисия, която босът на "орлите" Кирил Домусчиев си е поставил, както и пред подчинените си, разкрива "България Днес".

За целта Домусчиев е заделил 2 милиона лева. На първо място в момента обаче е ремонтът на "Лудогорец арена", който най-вероятно ще глътне цялата сума. За сметка на това зимна селекция при "зелените" няма да има, тъй като няма пари за купуването на нови футболисти.

Домусчиев е решил да инвестира в съоръжението, тъй като след изхвърлянето на Литекс от "А" група и отнемането на точките неговият тим е вече с 5 пункта начело пред "Левски" и е почти сигурен шампион.

Треньорът Георги Дерменджиев е бил набелязал зимни попълнения, особено в защита, където има спешна нужда, но ще трябва да се справя с наличните играчи.

Само преди дни Общинският съвет в Разград реши договорът за съвместна дейност с ПФК Лудогорец за стопанисване на градския стадион да бъде удължен до 30 юни 2017 г. Сключеният през 2011 г. договор стадионът да бъде обект на съвместна дейност между общината иу футболния клуб изтича на 8 февруари, стана ясно по време на обсъждането.

Във връзка с провеждането на съоръжението в съответствие с изискванията на УЕФА - четвърта категория, се налага обаче извършване на допълнителни ремонтни дейности. Те включват възстановяване на оградни и предпазни елементи пред сектор "Г"„ полагане на хидроизолация на входа на сектор "В", ремонт на фасадата на централната трибуна, ремонт на старите съблекални, на стаята на съдиите и на възстановителния център в Сектор "А1". Ще бъдат ремонтирани още вътрешните огради при пътеводи, металната стълба към ВИП зоната, вратите на аварийните изходи на всички сектори, тв студиото, командната зала и металното стълбище към тях. Допълнителните ремонтни дейности включват още пребоядисване на порталните вратиу, ремонт на осветлението на техническия колектор пред всички сектори.

По време на сесията стана ясно, че и новоизграденият сектор "Б" или трибуна "Моци" също се нуждае от ремонт, след като протече. За да спести част от разходите, Лудогорец ще даде на съд фирмата, строила трибуната и сектор "В".

Дерменджиев се е примирил с факта, че ще трябва да изчака за нови попълнения до лятото, когато ще му бъде отпуснат солиден бюджет в името на участието в Шампионска лига.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички