Лудогорец с нова демонстрация на класа и ефективност


Лудогорец с нова демонстрация на класа и ефективност
Снимка: Официален сайт на Лудогорец - http://ludogorets.com/bg/

3018 0

Лудогорец постигна първата си победа като гост в Първа лига, като трябваше да осъществява обрат през второто полувреме срещу Черно море, но все пак стигна до 3:1 с поредна демонстрация на класа и ефективност.

Автогол на иначе игралия отлично преди почивката Хосе Паломино даде изненадващ аванс на "моряците" в 35-ата минута, а те имаха по-лош късмет в 47-ата, когато далечен изстрел на Кузма срещна напречната греда (след рикошет в крака на Паломино).

ЛУДОГОРЕЦ ХВАНА ПОСЛЕДНИЯ ВЛАК - СЪВСЕМ СКОРО ШЛ ЩЕ СТАНЕ НЕДОСЕГАЕМА ЗА "МАЛКИТЕ" ОТБОРИ

След почивката обаче Лудогорец имаше пълен контрол - първо Вандерсон изравни в 57-ата, а в 75-ата и 85-ата минута Марселиньо с два гола завърши великолепни атаки на шампионите.

Така Лудогорец отново трябваше да обръща негативен резултат - както се случи в предишния кръг на гости на Локомотив в Пловдив, но този път не допусна късно изравняване и се поздрави със заслужен успех с 3:1.

"Орлите" имат вече 10 точки от 5 двубоя (все още са с мач по-малко от останалите тимове в групата, с изключение на Берое), като се изравняват по актив с Черно море, който пък записа втора поредна загуба.

Георги Дерменджиев продължи тенденцията да прави ротации в отбора си, още повече че му предстоеше гостуване на Базел в Шампионска лига на 13 септември.

Йордан Минев едва сега направи дебюта си в А група през сезона, и то защото Сисиньо имаше здравословни проблеми.

Така Дерменджиев увеличи на 27 броя на играчите, които използва в българския шампионат. 

Доайенът по мачове в сегашния състав на Първа лига Георги Илиев пък изигра 350-ия си двубой в елита. Дебютът му бе на 14 октомври 2000 г. на срещата Ботев Пд - Черно море 1:0.

Иначе самото първо полувреме не предложи твърдо много положения, а "моряците" успешно неутрализираха по-класния съперник в началото.

След 25-ата минута Черно море започна много по-смело да атакува и Паломино трябваше да спасява отбора си с няколко великолепни намеси в защита.

Изненадващо обаче именно той в 38-ата минута с нелепо отиграване от безобидна ситуация подари гол на Черно море. Центриране от левия фланг подмина всички играчи на Черно море, но на далечната греда Паломино с неадекватно докосване прати топката в собствената си мрежа за 1:0.

След като преди инкасираното попадение Лудогорец можеше да се похвали само с неточен удар на Марселиньо от малък ъгъл, натурализираният бразилец отправи опасен изстрел от 20-ина метра, който затрудни Чанович.

Черно море бе много близо до втори случаен гол в 47-ата минута, след като Кузма с атрактивен изстрел от около 25 метра, а рикошет в крака на Паломино препарира Владо Стоянов, но топката срещна напречната греда.

Лудогорец обаче демонстрира великолепна ефективност след почивката, като изравни с първото си голово положение. 

Центриране към далечната греда на Кафу намери Мисиджан, който хитро с едно докосване върна назад за непокрития Вандерсон. Бразилецът обработи топката и майсторски я насочи в обратния ъгъл за 1:1.

Лудогорец не спря дотук и въпреки че не постави съперника под обсада и канонада, отново успя да издебне точния момент, за да удари за втори път. Джонатан Кафу се справи с двама противници на десния фланг и центрира отлично в пеналтерията, където с глава Марселиньо прати топката в мрежата за 1:2 в 75-ата минута.

Въпреки че имаше пълен контрол през второто полувреме и не се виждаше как може да изпусне аванса си, Лудогорец натисна още малко за трети гол.

Нова продължителна атака, минала по двата фланга (започната след грешка в изнасянето на домакините) завърши с прецизен изстрел на Марселиньо от дъгата на пеналтерията за 1:3 и окончателно елиминиране на интригата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички