Неубедителен Лудогорец измъкна победата срещу Локомотив в Пловдив


Неубедителен Лудогорец измъкна победата срещу Локомотив в Пловдив
Снимка: Оф. сайт на Лудогорец

2849 0

Лудогорец постигна минимален успех срещу Локомотив Пловдив в един от най-интересните сблъсъци за 16-ия кръг на Първа лига. Въпреки победата разградчани за пореден път не убедиха с представянето си, а пловдивчани може да съжаляват, че не успяха да стигнат поне до равенство. Единственото попадение в срещата отбеляза Натанаел в 58'. Домакините имаха два пъти претенции за дузпа и то основателни. Първо за бутане на Моци спрямо Димитър Илиев и след това за игра с ръка на Сисиньо.

И двата тима започнаха атакуващо в началните минути, но без сериозни опасности и пред двете врати. В 8' Лудогорец изпълни пряк свободен удар. След късо подаване Натанаел стреля от далечно разстояние, но топката удари бранител на домакините. Пловдивчани също имаха шанс да затруднят Ренан от фаул, но до опасен удар не се стигна. 

В 16' Луков не се намеси добре при едно центриране, но все пак отново не се стигна до сериозна опасност. В 18' Димитър Илиев падна в наказателното поле след съприкосновение с Моци, но сигнал от главния съдия не последва, макар че имаше основания да посочи бялата точка. В 32' бе отсъден пряк свободен удар за Локомотив. Янко Ангелов центрира към далечната греда, Посинкович не успя да остави топката в игралното поле и тя излезе в аут. В 38' Густаво Кампаняро отправи силен изстрел, но топката мина близо до десния стълб.

В 58' "орлите" успяха да открият резултата. Марселиньо подаде към Натанаел, който излъга двама играчи на Локо и излъга Луков, който не успя да отбие топката. След попадението за Лудогорец пловдивчани се активизираха и погледанаха по-сериозно към вратата на Ренан. В 70' Посинкович като по чудо не изравни. Тойзлезе на чиста голова позиция след пас от Карагарен, но топката нацели страничната греда след удара му. Уникален пропуск на сметката на Локомотив и само късмета спаси гостите. 

В 81' домакините имаха претенции за още една дузпа, след като и през първата част се стигна до спорна ситуация. Сисиньо игра с ръка в наказателното поле, но последва само корнер за домакините. В 87' Карагарен пропусна отлична възможност, след като на почти празна врата стреля, но Ренан се справи по страхотен начин и отби топката.

ПРЕДИ МАЧА

Домакините ще са мотивирани да постигнат втора победа срещу българския шампион, след като го сториха и по-рано през сезона в Разград. Този път обаче пловдивчани ще имат доста по-трудна задача, тъй като те ще бъдат без няколко ключови играчи. Наказани за този двубой са Анте Аралица, Симеон Райков и Димитър Везалов, а Асен Георгиев е контузен. Част от наказанията след боя, който си спретнаха с играчите на Славия, но наказани имаше само от пловдивския тим. 

В Лудогорец нямат подобни проблеми преди днешния мач и треньорът Антони Здравков ще може да заложи на оптимален състав. Разградчани излизат за десета поредна победа, с която да поддържат дистанция пред преследвачите си ЦСКА и Левски. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

Локо Пд: 71. Луков, 20. Петрович, 6. Езе, 50. Томашевич, 91. Буна, 34. Банович, 14. Илиев, 12. Ожболт, 44. Посинкович, 3. Абдулахи, 29. Ангелов

Лудогорец: 33. Ренан, 3. Недялков, 4. Сисиньо, 6. Натанаел, 10. Кампаняро, 18. Дяков, 28. Кешерю, 30. Моци, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 92. Лукоки

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички